Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 08 03

Debiutinį filmą filmuoti pradėjusi A.Urbaitė: „Labiausiai mane domina žmonių dvilypumas“

Šią savaitę pradėtas filmuoti debiutinis lietuvės režisierės Austėjos Urbaitės filmas, darbiniu pavadinimu „Šeima“. Vaidybinis filmas yra kuriamas iškart dviem kalbomis – lietuvių ir prancūzų, o pagrindinius vaidmenis filme atlieka Dovilė Kundrotaitė ir Anne Azoulay, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Austėja Urbaitė
Austėja Urbaitė / A.Solomino nuotr.

Filmo „Šeima“ veiksmas vyksta vidutinio amžiaus prancūzų poros namuose – prancūzai įsivaikina lietuvių vaikus, o kad padėtų vaikams adaptuotis naujoje aplinkoje ir susikalbėti su kitakalbiais tėvais apeliacinio periodo laikotarpiu, šeimoje apsigyvena medicinos studentė iš Lietuvos. Požiūriai į vaikų auklėjimą netrukus išsiskiria ir užuot padėjusios vaikams kurti naują gyvenimą, dvi motiniškų jausmų kupinos moterys pradeda kovą dėl vaikų prieraišumo.

„Labiausiai mane domina žmonių dvilypumas – ta plonytė riba tarp meilės ir egoizmo. Kokią teisę vienas žmogus turi į kitą, net jeigu tai ir tavo šeimos narys? Kaip gali išmokyti mylėti vaiką, jei vengi priimti savo paties šešėlius?“ – sako režisierė ir scenarijaus autorė Austėja Urbaitė.

„Pirmą kartą prodiusuoju filmą su užsienio aktoriais – man tai nauja patirtis. Smagu, kad prancūzų aktoriai labai šiltai įsijungė į visą kūrybinį procesą. Labai tikiuosi, kad filmas ras savo žiūrovus ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų“, – sako filmą prodiusuojanti Živilė Gallego iš „Fralita Films“.

Vieną pagrindinių vaidmenų filme kuria perspektyvi lietuvių aktorė Dovilė Kundrotaitė, turinti patirties tiek teatre, tiek kine, tiek televizijoje. Prancūzų aktorė Anne Azoulay yra žinoma Prancūzijoje iš televizijos serialų ir kino filmų, kaip ir jos partneris filme Arthur Igual. „Šeimoje“ taip pat debiutuoja neprofesionalūs aktoriai, vaidinantys vaikus – Inesa Sionova ir Ajus Antanavičius.

Filmo operatorius – Julius Sičiūnas, filmo dailininkė – Justė Vazgytė.

Filmas kuriamas Vilniaus apylinkėse, bus filmuojamas iki rugpjūčio pabaigos. Filmo gamybą iš dalies parėmė Lietuvos kino centras. Tikimasi, kad filmas Lietuvos kino teatrus išvys 2022 metų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius