Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 11

G.Žickytės ir M.Alberdi filmas pelnė apdovanojimą „Go Short“ kino festivalyje

Giedrės Žickytės ir Maite Alberdi trumpametražis dokumentinis filmas „Aš čia tik svečias“ toliau tęsia kelionę po tarptautinius festivalius – šįkart filmas pelnė geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą „Go Short“ kino festivalyje Neimegene, Nyderlanduose.
Kadras iš filmo „Aš čia tik svečias“
Kadras iš filmo „Aš čia tik svečias“ / Kino festivalio „Scanorama“ nuotr.

Tai – jau 15 tarptautinis apdovanojimas, kurį pelnė filmas „Aš čia tik svečias“. Jo sąskaitoje – geriausio trumpametražio filmo prizas „Visions du Reel“ (Šveicarija), „Sheffield Doc/Fest“ (Didžioji Britanija), „Message to Man“ (Rusija), Krokuvos (Lenkija), Budapešto (Vengrija), Concorto (Italija) tarptautinių festivalių prizai.

Filmas buvo įtrauktas į prestižines „The New York Times“ pristatomas „Op-docs“ serijas. „Aš čia tik svečias“ taip pat buvo nominuotas Europos kino akademijos apdovanojimui.

„Aš čia tik svečias“ sukurtas Kopenhagos kino festivalio talentų skatinimo programoje CPH: DOX LAB. Čia dalyvaujantys Europos režisieriai į porą gauna talentingus autorius iš kitų žemynų, su kuriais per vienerius metus turi sukurti filmą.

Filmas „Aš čia tik svečias“ žiūrovus supažindina su senelių namuose gyvenančia baske Josebe. Aistringai savo jaunystės kraštą prisimenanti moteris vis pamiršta, kur gyvena – Josebė kasdien mano, jog šiandien yra pirmoji jos diena senelių namuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius