Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 26

Gediminas Kukta. Įsimintiniausi 2023 metų filmai

Noriu iškart apsidrausti. Sąrašas subjektyvus. Jame nerasite nei „Barbės“, nei „Openheimerio“, net jeigu žvelgiant objektyviai, kiek tai apskritai įmanoma, šie filmai išties buvo ryškūs kino įvykiai. Nerasite ir „Nukritusių lapų“, iškart atsiprašau Kaurismäkio ir jo gerbėjų Lietuvoje. Esu beširdis.
Kadrai iš filmų
Kadrai iš filmų / scanpix nuotr.

Sąrašą sudariau iš filmų, kuriuos per kalendorinius metus mačiau Lietuvos kino teatruose ir užsienio kino festivaliuose. Dalis buvo sukurti anksčiau, bet pas mus parodyti tik šiemet. Reitingų nemėgstu, bet tebūnie – rikiuoju nuo ryškesnių iki ryškiausių.

10

„Gėlių mėnulio žudikai“ rež. Martinas Scorsese

Scorcese dešimtuke atsidūrė ne iš pagarbos, o iš meilės. Naujausias jo opusas įrodė, kad didieji kino pasakojimai niekur nedingo, dar gali intriguoti ir jaudinti. Čia buvo viskas, ko reikia epui – įsimintini charakteriai, veiksmą į priekį vedantys įvykiai, jausmų plotis. Jei „Airis“ atrodė kaip į vieną sulipdytos kelios serialo serijos, tai „Gėlių mėnulio žudikai“ iškilo kaip vientisas ir išbaigtas kūrinys.

Kino teatruose rodo nuo spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius