Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 02

Į „Rūgštų mišką“ filmo anonsas kviečia žmonių ir kormoranų balsais

Dokumentinis Rugilės Barzdžiukaitės filmas „Rūgštus miškas“ šalies kino teatruose pradedamas rodyti nuo balandžio 5 dienos. Kol kas juose sukasi šio kūrinio anonsas, kviečiantis nusikelti į mirusį mišką Juodkrantėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Rūgštus miškas“
Kadras iš filmo „Rūgštus miškas“

Tris pavasarius Kuršių nerijoje kurtas filmas turistų lūpomis pasakoja apie didžiausią Europoje kormoranų koloniją ir jų nustekentą sengirę. Į apžvalgos aikštelę užsukančių smalsuolių vertinimai pasigirsta ir filmą pristatančiame klipe. „Pirmą kartą gyvenime matau tokius medžius, kaip po kokio atominio karo“, – stebisi lankytoja.

Pusantros minutės anonse – ne tik žmonių balsai, bet ir unikalūs gamtos garsai. Marių vandens tyvuliavimas, mirusių medžių girgždesys ir gerklingas kormoranų karsėjimas atspindi viso filmo garso takelį ir subtiliai atskleidžia jo pabaigą.

VIDEO: Filmo „Rūgštus miškas“ anonsas

Į trumpą kūrinio pristatymą perkeltas ir filme užfiksuotas paradoksas – įtampa tarp gražiausioje Lietuvos vietoje mirštančių medžių ir ne visiems patrauklių paukščių. Kol turistai sprendžia, kas turėtų gyventi, o kam lemta išnykti, įspūdingi filmo bendrakūrėjo Dovydo Korbos nufilmuoti kadrai parodo šį gamtos reiškinį kaip įvairialypį ir nepaklūstantį vienam vertinimui.

Pasaulinė kūrinio premjera įvyko Lokarno kino festivalyje, kuriame „Rūgštus miškas“ apdovanotas pirmojo ilgametražio filmo kategorijoje. Lietuvoje premjera įvyks „Kino pavasaryje“. Filmas vainikuos Vilniaus tarptautinį kino festivalį, o po jo liks suktis Lietuvos miestų kino ekranuose. Pagrindinis filmo „Rūgštus miškas“ rėmėjas – Lietuvos kino centras. Filmo gamybą iš dalies finansavo Lietuvos Kultūros taryba. Rėmėjas „JCDecaux Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius