Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

Į „Tarp pilkų debesų“ aikštelę filmuotis atvyko užsienio aktoriai

Pagal rašytojos Rutos Sepetys bestselerį kuriamas filmas „Tarp pilkų debesų“ pretenduoja tapti reiškmingiausiu šalies filmu nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Jo dėka su svarbiu lietuvių istorijos etapu – trėmimais į Sibirą, galės susipažinti kino žiūrovai visame pasaulyje. Tarptautinis Lietuvos, JAV ir Jungtinės Karalystės filmas kuriamas su užsienio aktoriais. Jie šiuo metu filmuojasi Lietuvoje.
Bel Powley, Tomas Sweetas, Martinas Wallstromas, Jonah Haueris Kingas
Bel Powley, Tomas Sweetas, Martinas Wallstromas, Jonah Haueris Kingas

„Pirmą kartą prie lietuviško vaidybinio filmo dirba toks užsienio aktorių kolektyvas. Pirmą kartą kuriame filmą apie Lietuvą pasauliui. Tai įkvepia ir kartu įpareigoja“, – sako filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas. 

Filmas pasakoja apie 1941 m. Kaune su šeima gyvenančią paauglę Liną. Mergina mėgsta piešti ir svajoja apie dailės studijas universitete, tačiau likimas negailestingas: ji su šeima, mama, tėčiu ir jaunesniuoju broliu, ištremiama į Sibirą. Nepakeliamos ir nehumaniškos gyvenimo sąlygos netrukdo įsižiebti jausmams – mergina sutinka į atšiaurų kraštą taip pat nublokštą bendraamžį Andrių. 

Pagrindinis herojės Linos vaidmuo patikėtas britų aktorei Bel Powley, kuri kino kūrėjų ir kritikų taikiklyje atsidūrė po Sandanso kino festivalio hito „Paauglės dienoraštis“ (Diary of a Teenage Girl). Bel Powley lyginama su Carey Mulligan karjeros pradžioje, o vaidmuo „Paauglės dienoraštyje“ jai atnešė BAFTA kylančios žvaigždės nominaciją ir „Gotham“ apdovanojimą už vaidybą.

Pagrindinis vyriškas vaidmuo, Andriaus rolė – britų aktoriaus Jonah Hauer – King rankose. Aktoriui šiuo metu atstovauja legendinė Didžiosios Britanijos talentų vadybininkė Lindy King. Viena iš aktorių agentūros United Agencies savininkių atrado ir į platųjį pasaulį išleido tokias žvaigždes kaip Ewan McGregor, Keira Knightley, Rob Brydon ar Toni Collette.

Linos brolį Joną įkūnijančiam britų aktoriui Tom Sweet – vos 10 metų. Tačiau į „Tarp pilkų debesų“ filmavimo aikštelę Lietuvoje jis atskrido tiesiai iš filmo „Lyderio vaikystė“ (Childhood of a Leader) premjeros, kuriame dėmesį dalijosi su „Saulėlydžio“ sagoje išgarsėjusiu Robertu Pattinsonu ir filmo „Artistas“ aktore Bérénice Bejo. Su Tom Sweet Lietuvos žiūrovai turės galimybę susipažinti dar prieš filmo „Tarp pilkų debesų“ pasirodymą kino teatruose: „Lyderio vaikystę“ balandžio mėnesį rodys Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“.

Britų aktorių desantui, kuriančiam teigiamų personažų vaidmenis, oponuos kylanti švedų kino žvaigždė Martin Wallström. Jis filme  – jaunesnysis karininkas Kreckis. Aktorius tarptautiniu mastu labiausiai žinomas iš JAV televizijos serialo „Ponas Robotas“ (Mr. Robot), kur vaidina kartu su žinomu amerikiečių aktoriumi Christianu Slateriu. „Ponui Robotui“ ploja ir žiūrovai, ir kritikai, o neseniai įvykusiuose 2015 m. Auksinių gaublių apdovanojimuose kūrinys įvertintas statulėle už geriausią draminį televizijos serialą.

Tarptautinė filmo komanda pluša ir už kadro. Pagal 50 šalių išleistą Rutos Sepetys knygą scenarijų filmui parašė Sandanso kino instituto alumnas Benas Yorkas Jonesas. Dramą režisuoja lietuvių kilmės amerikiečių režisierius Marius Markevičius, žinomas kaip filmo „Kita svajonių komanda“ kūrėjas. 

Filmo, kurio tarptautinis pavadinimas „Pelenai sniege“ („Ashes in the Snow“), premjeros kino teatruose data numatoma 2017 m. pirmoje pusėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius