Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 01 27

Kanų kino festivalis dėl COVID-19 pandemijos atidėtas iki liepos

Kanų kino festivalis dėl besitęsiančios koronaviruso pandemijos buvo atidėtas dviem mėnesiams ir vyks liepos 6–17 dienomis, trečiadienį pranešė organizatoriai.
Kanų kino festivalio akimirka
Kanų kino festivalio akimirka / 15min/Gedimino Gražio nuotr.

„Kaip buvo paskelbta praėjusį rudenį, Kanų festivalis pasiliko teisę keisti savo datas, atsižvelgdamas į tai, kaip vystosi pasaulinė sveikatos situacija“, – nurodoma jų pareiškime.

„2021 metų gegužės 11–22 dienomis turėjęs vykti festivalis dabar vyks nuo liepos 6 dienos (antradienio) iki liepos 17 dienos (šeštadienio)“, – pažymima pareiškime.

Pernai festivalis buvo atšauktas, o panašūs renginiai Berlyne ir Venecijoje vyko taikant griežtus suvaržymus dėl koronaviruso.

Vasarį paprastai prasidedančio Berlyno kino festivalio organizatoriai praėjusį mėnesį pranešė, kad šių metų renginys vyks dviem etapais: kovą bus surengtos interneto diskusijos kino pramonės atstovams, o birželį – vieša filmų peržiūra.

Kanų festivalis kasmet pritraukia apie 45 tūkst. lankytojų, įskaitant maždaug 4500 žurnalistų.

Lygiagrečiai su pagrindiniu konkursu rengiama „Filmų mugė“ yra kino pramonės didžiausias toks renginys, skirtas režisieriams, platintojams, pirkėjams ir programų sudarytojams.

Pernai festivalio organizatoriai vis tik atrinko 56 filmus, kuriems leista naudoti „Kanų festivalio oficialus pasirinkimas“ žymą. Tame sąraše, be kita ko, buvo naujausios režisierių Weso Andersono, Francois Ozono ir Steve'o McQueeno juostos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius