Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 14

Kaune filmuojamos švedų filmo „Džentelmenai ir gangsteriai“ scenos

Pirmadienį Kaune pradėti švedų kino kompanijos „B-reel“ kuriamo filmo „Džentelmenai ir gangsteriai“ filmavimo darbai.
Viešbutis „Metropolis“
Viešbutis „Metropolis“ / Kaunas.lt nuotr.

Švedijos kino kompanija, bendradarbiaudama su bendrove „Dansu“, Kauno kino studijos padaliniu „Kaunas film office“ ir Kauno miesto savivaldybe, Kaune filmuos tris filmo scenas.

Filmo veiksmas vyksta įvairiose vietovėse: Stokholme, Vienoje, Berlyne, Paryžiuje. Švedai dalį filmo pasirinko filmuoti Lietuvoje, nes tiek Vilniuje, tiek Kaune rado vietų, puikiai tinkančių Europos didmiesčiams pavaizduoti. Dalis filmo scenų Kaune bus filmuojama Kauno Žaliakalnio turguje, „Metropolio“ viešbutyje ir Laisvės alėjoje šalia Kauno miesto savivaldybės.

„Kaune švedų kūrybinę grupę pirmiausiai sužavėjo Žaliakalnio turgus. Vienai filmo scenai buvo ieškoma autentiško turgaus. Pasiūlėme jiems Žaliakalnio turgų, o jis jiems labai patiko. „Metropolio“ viešbutį švedai pasirinko, nes autentiška ir savita viešbučio aplinka, unikalus interjeras, atitiko šio filmo stilių ir puikiai tiko vaizduoti Vienos viešbutį“, – kalbėjo Jonas Špokas, UAB „Dansu“ lokacijų vadybininkas.

Filmo kūrybinė grupė taip pat ieškojo vietovių, kuriose būtų galima atkurti senesnių laikų Berlyną. „Laisvės alėja labai primena plačias Berlyno gatves, todėl švedai ir pasirinko šią lokaciją. Tad šiandien Laisvės alėjos dalis tarp Kauno miesto savivaldybės ir Kauno valstybinio muzikinio teatro virs Berlyno gatvėmis“, – pasakojo „Kaunas film office“ vadovas Darius Baltušis.

Filmas „Džentelmenai ir gangsteriai“ statomas pagal žinomą švedišką bestselerį. Filmo istorija prasideda 1967 m. ir tęsiasi iki šių dienų. Du draugai Henris ir Klasas, kartu su bičiuliais Leo ir Maud patiria įvairių nuotykių bei išgyvenimų: boksuojasi, ieško paslėptų lobių, gilinasi į senas pamirštas istorijas ir bando pasipriešinti režimui, kurį diktuoja slapti agentai, turtuoliai ir politikai.

Istoriją vainikuoja meilė ir tikėjimas, kad viltis yra stipresnė už tamsius praeities šešėlius. Kauniečiai pirmadienį turėtų nenustebti Laisvės alėjoje, aplink „Metropolio“ viešbutį, Kauno miesto savivaldybę išvydę senų vokiškų automobilių ar kitų dekoracijų elementų. Visa tai bus skirta švedų filmo „Džentelmenai ir gangsteriai“ scenoms filmuoti.

Filmo kūrybinė grupė iš anksto atsiprašo dėl visų galimų nepatogumų, kuriuos kauniečiai gali patirti pasiruošimo ar filmavimo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius