-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 06

Kino edukacijos platformose – nauji filmai pamokoms ir mokyklose veikiantiems kino klubams

Nuo 2020-ųjų sausio naujais filmais pasipildė Lietuvos kino centro vykdomų kino edukacijos projektų filmų katalogai. Pedagogams skirtos ugdymo bazės ir Lietuvos mokyklose veikiančių „Kino klubų“ programų turinys nuolat papildytas įvairių žanrų filmais, tinkamais ugdymui. Nuo dokumentikos iki animacijos, nuo pripažintų kino meistrų iki jaunų, kylančių autorių darbų. Į katalogus įtraukti filmai skirti įvairaus amžiaus moksleiviams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Spec. Žvėrynas“
„Spec. Žvėrynas“ / Filmo komandos nuotr.

Nuo 2013 metų įgyvendinama, pedagogams skirta programa „Kino edukacijos ugdymo bazė“ kino kūrinius kartu su metodinėmis medžiagomis kviečia pamokose naudoti kaip informacijos bei idėjų šaltinį, padedantį atskleisti, interpretuoti ir aiškinti įvairių disciplinų temas.

Katalogą, kurį sudaro tik lietuviškas kinas, papildė šeši darbai. Pamokose nuo šiol bus rodomi ir filmai, kurti pažymėti Lietuvos šimtmetį. Tarp jų animacinė Justino Marcinkevičiaus kūrinio „Grybų karas“ ekranizacija (rež. Antanas Skučas, 2018). Andriaus Lekavičiaus filmas „Spec. Žvėrynas“ (2018), pasakojantis apie 1991 m. Lietuvoje sukurtą pirmąjį neoficialų Lietuvos kariuomenės specialųjį būrį.

Taip pat Eimanto Belicko dokumentika „Tumo kodeksas“ (2018) apie Juozo Tumo-Vaižganto gyvenimą, Miglės Satkauskaitės istorija „Išeiti iš namų“ (2018) apie kalnų keliautoją Algimantą Jucevičių, Julijos Černovskajos kelio dokumentika „Lida, Vanda, Liusia“ (2015) apie trijų režisierės močiučių kelionę į Vakarų Europą, atskleidžiančią neparastą šeimos istoriją, santykius ir skirtumus tarp šiuolaikinės bei sovietinės kartų, Klaudijos Matvejevaitės trumpametražį „Paskutinė diena“ (2017),

Kadras iš filmo „Paskutinė diena“
Kadras iš filmo „Paskutinė diena“

Prie „Kino edukacijos bazės“ pedagogai kviečiami prisijungti čia.

Naujais filmais pasipildė ir daugiau nei 150 mokyklų Lietuvoje legaliai filmus žiūrėti sukvietęs projektas „Kino klubai“. Kiekvienoje šiame projekte dalyvaujančioje mokykloje reguliariai rodomi paaugliams skirti įvairių pasaulio šalių filmai iš projekto katalogo, o po peržiūrų organizuojami aptarimai ir kitos veiklos. Klubų programas papildė du nauji filmai –„Oskarui“ ir „Auksiniam gaubliui“ nominuotas animacinis filmas „Mano mažoji sesutė Mirai“ (rež. Mamoru Hosoda, 2018) apie magišką sodą, kuriame gali keliauti laiku bei erdve ir sutikti savo šeimos narius skirtingais jų gyvenimo laikotarpiais, bei apie vaikų roko grupę pasakojantis nuotaikingas filmas „Pašėlusios gastrolės“ (rež. Christian Lo, 2018).

Prie projekto „Kino klubai“ galima prisijungti projekto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius