-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 13

Kino kodas: „Šokis hip-hopo ritmu. Revoliucija“ – beldimas į sąžinę kojomis

Vasariškos nuotaikos dozę be dopingo garantuoja ketvirtoji „Šokio hip-hopo ritmu“ dalis. Štai jis, Paprastasis Siužetas: patrauklus vaikinas Šonas (akt. R.Guzmanas) ketina išgarsėti, kartu su bičiuliais organizuodamas vadinamuosius flash mobus Majamio gatvėse ir kitur. Jie filmuoja savo šokių šou, tikėdamiesi laimėti „Youtube“ piniginį prizą už žiūrimiausią vaizdo klipą.
„Šokis hip-hopo ritmu. Revoliucija“
„Šokis hip-hopo ritmu. Revoliucija“ / Kadras iš filmo

Grupės, pasivadinusios „Gauja“, veiksmų koncepcija pasikeičia, kai Šonas susipažįsta su miela mergina Emile (K.McCormack). Jos tėtis, nekilnojamojo turto magnatas ponas Andersonas (P.Gallagheris) ketina iškraustyti Majamio pakrantės čiabuvius (įskaitant Šoną bei jo draugus) ir pastatyti ten keletą didžiulių viešbučių. Kurią pusę palaikys apie šokėjos karjerą svajojanti mergina ir kaip šią žinią priims Šono draugai?  

Išvados

Pradžia nėra daug žadanti. Siužetas atrodo naivus bei standartinis, tačiau netrukus nuotaika ima gerėti dėl kelių priežasčių: tonizuojančio garso takelio, gerai sustyguotos ir išradingos choreografijos (ypač pažymėtini epizodai meno galerijoje bei verslo centre). Jaunuoliams nebereikia vaidinti, kai jie energingai šoka ir taip nejučiomis užkrečia savo nuoširdumu bei energija. Vaidyba bei dialogai – silpnoji projekto dalis, tačiau šokėjai visgi vaidina kur kas geriau, negu muzikinio nesusipratimo „Gatvės šokiai 2” komanda.

Jaunuoliams nebereikia vaidinti, kai jie energingai šoka ir taip nejučiomis užkrečia savo nuoširdumu bei energija.

Teisinga ir filmo ideologinė linija: prasidėjęs kaip išdykėliškas muzikinis jaunuolių grupės pokštas, „Gaujos“ judėjimas bręsta ir tampa reikšmingu judėjimu, nukreiptu prieš visagalę pinigų valdžią. Mintis gera, nors ir nenauja – įvairios meniškos protesto formos gali padėti įveikti biurokratiją arba pristabdyti godžius verslininkus.

Įsivaizduokite, kaip rinkiminės karštligės nualintoje Lietuvoje į kokio nors populistinio judėjimo „Ostapas Benderis“ štabą (ar sostinės savivaldybę) įsiveržia hiphopo šokėjų grupė ir po puikaus jų pasirodymo sąžinės graužiami, apsiašaroję populistai, susivynioję meškeres, spūdina šalin.

Naivu, aišku, bet filmas skatina apie tai pasvajoti. Ir tai yra gerai. Išvada aiški: tai tonizuojanti vasariška pramoga, kurios niekada nebus per daug. Akivaizdu, kad šou tęsis ir po metų kitų mes sulauksime penktosios šio šoklaus kino serialo dalies.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

Apie ką mes čia: „Šokis hip-hopo ritmu. Revoliucija“ (Step Up Revolution) JAV, 2012  m., 100 min. 
Režisierius Scottas Speeras. 
Vaidina: Kathryn McCormick, Ryanas Guzmanas,  Peteris Gallagheris ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Step Up Revolution Trailer Official 2012 [1080 HD] - Exclusive

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius