-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 21

Kino kūrėjai kviečiami teikti paraiškas apdovanojimams „Sidabrinė gervė 2013“

Kasmetine tradicija tapusių Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ steigėja Lietuvių kino akademija (LiKA) skelbia, kad nuo 2013 m. vasario 20 iki kovo 20 dienos priimamos paraiškos apdovanojimams gauti.
„Sidabrinės gervės“ apdovanojimas
„Sidabrinės gervės“ apdovanojimas / „Scanpix“ nuotr.

„Su nekantrumu, tarsi pavasario, laukiame pateikiamų lietuviškų filmų ir tikimės, kad šiemetiniai apdovanojimai ne skaldys, o vienys kino bendruomenę, koks ir yra Akademijos kertinis tikslas“, – sako LiKA direktorė Lina Buzelytė. 

Pateiktas paraiškas vertins Atrankos komisija, o laimėtojus slaptu balsavimu išrinks Akademijos nariai. Akademijai priklauso iškilios lietuviškojo kino asmenybės: kinotyrininkė dr.Gražina Arlickaitė, kino režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis, prodiuserė Rasa Miškinytė, poetas bei prozininkas Alvydas Šlepikas, televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys ir daugelis kitų. 

Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ – reikšmingas įvykis šalies kinematografijoje. Šiemet apdovanojimų ceremonija vyks šeštus metus iš eilės. Iki 2013-ųjų kino kūrėjams jau įteikta net 70 sidabrinių gervių statulėlių. Septyniomis auksinėmis gervėmis už gyvenimo nuopelnus buvo apdovanoti 7 lietuviškojo kino meistrai.

Siekdama paskatinti jaunuosius kino kūrėjus, nuo 2009-ųjų LiKA teikia specialų apdovanojimą „Sidabrinis gervės kiaušinis“ už geriausią metų studento darbą.  Iki šiol buvo apdovanoti keturi studentų darbai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius