Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 30

Kino teatro „Pasaka“ kalėdinėje programoje – kultiniai filmai

Kino teatras „Pasaka“ kviečia žiemos šventes pasitikti kine. Kalėdiniame repertuare – kultiniai klasikos filmai, neabejotinai palikę žymę kino istorijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Amelija iš Monmarto“
Kadras iš filmo „Amelija iš Monmarto“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Po pastarųjų pandeminių metų norisi tikrų ir tikroviškų Kalėdų: tikros eglės, tikro susitikimo su šeima ar draugais, filmo seanso kino teatre. Būtent šių jausmų ilgesys padiktavo kalėdinę programą. Joje – kino klasika, kurią norisi žiūrėti vėl ir vėl bei naujos kultinių filmų ekranizacijos“, – sako kino teatro „Pasaka“ vadovė Andrė Balžekienė.

Ikoniški filmai

Šventinėje programoje – trys ikoniški kino filmai, palikę žymę kino ir apskritai kultūros istorijoje.

Pagal Trumano Capotes knygą 1961-aisiais sukurtas filmas „Pusryčiai pas Tifanį“ amžiams įrašė aktorę Audrey Hepburn į XX a. kino žvaigždyną, o juoda maža suknelė, ilgas kandiklis ir juodi akiniai tapo stiliaus simboliais, puikiai atpažįstamais iki šių laikų. Filmas apie įspūdingą ir spindintį Niujorką bei jaunos panelės pastangas susirasti kelią į laimę, Audrey Hepburn atnešė „Oskaro“ apdovanojimą už geriausią vaidmenį.

Honkongo kino meistras Wong Kar-wai neabejotinai paliko išskirtinę žymę kino istorijoje, jo braižas įkvėpė ir tokius Holivudo režisierius kai Quentinas Tarantino, Sofia Coppola ar Barry Jenkins. 2000-aisiais sukurtas „Meilės laukimas“ – ypač jausminga kino juosta, paperkanti savo rafinuotumu, elegancija ir nuostabiu garso takeliu.

Amerikiečių režisierius Wesas Andersonas – vienas originaliausių ir kūrybiškiausių JAV kino kūrėjų, kurio estetikos neįmanoma supainioti su niekuo kitu. Kino teatras „Pasaka“ pakvies prisiminti spalvingą ir subtiliu juoduoju humoru apipintą „Viešbutį „Didysis Budapeštas“.

Naujuosius metus kino teatras „Pasaka“ kvies pasitikti su paslaptinga bei geidulinga režisieriaus Stanley Kubricko juosta „Plačiai užmerktos akys“. Tai – paskutinis režisisieriaus filmas, nufilmuotas su tuo metu realiame gyvenime vyru ir žmona buvusiais aktoriais Nicole Kidman ir Tomu Cruise‘u.

Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Plačiai užmerktos akys“
Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Plačiai užmerktos akys“

Jubiliejiniai filmai

Šventinėje programoje – kultiniai filmai, šiemet švenčiantys 20 metų jubiliejų. Kuomet 2001-aisiais filmo režisierius Jean‘as-Pierre‘as Jeunet filmavo romantinę komediją apie žavią, šiek tiek naivią ir be galo geros širdies prancūzaitę Ameliją, jis turbūt ir nesapnavo, kad kuria tikrą pasaulinį fenomeną. Filmą „Amelija iš Monmartro“ pamatė milijonai žmonių visame pasaulyje, kino festivalių bei organizacijų apdovanojimuose juosta nuskynė laurus 59 kartus, dar beveik 80 kartų buvo jiems nominuota. „Amelija iš Monmartro“ trumpam grįžta į kino ekranus ir kviečia prisiminti užburiantį, stebuklų ir magijos pripildytą pasaulį.

Kitas jubiliejų švenčiantis filmas – ne tik garsiausias, bet ir daugiausiai apdovanojimų susižėręs Davido Lyncho filmas „Malholando kelias“. Tarp apdovanojimų – geriausio režisieriaus statulėlė Kanų kino festivalyje bei tokia pati nominacija „Oskarui“. Šiame daugiasluoksniame, sapniškame neo-noir trileryje, kuris nuo pat pasirodymo kelia nesibaigiančias diskusijas, režisierius aukštyn kojomis apverčia realybės ir tapatybės sampratas.

Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Malholando kelias“
Asmeninio archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Malholando kelias“

Naujos filmų adaptacijos

Nors po paskutinės kultinio filmo „Matrica“ dalies praėjo 18 metų, tačiau gerbėjai neužmiršo fantastinio filmo ir ne vienerius metus laukė jo tęsinio. Filme „Matrica. Prisikėlimas“ pagrindinius vaidmenis atliks originalios sagos žvaigždės Keanu Reevesas ir Carrie-Anne Moss. Scenarijų filmui parašė ir režisavo prodiuserė Lana Wachowski. Šį filmą taip pat bus galima išvysti kalėdiniame kino teatro „Pasaka“ repertuare.

Daugiausia apdovanojimų Holivudo istorijoje gavęs miuziklas „Vestsaido istorija“ po 60 metų atgimsta kino ekrane. Sukurti naują miuziklo versiją patikėta Holivudo sunkiasvoriui Stevenui Spielbergui. Taipogi po šešių dešimtmečių į Valentinos vaidmenį sugrįžta aktorė Rita Moreno, kuri originalioje ekranizacijoje vaidino Anitą. Pagrindinius įsimylėjėlių Marijos ir Tonio vaidmenis atlieka kino scenos debiutantė Rachel Zegler bei romantinės dramos „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ žvaigždė Ansel Elgort.

Šventinių seansų bilietai yra čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius