Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 07

Lietuvos kino operatorių apdovanojimuose „Ąžuolas“ pagrindinis prizas įteiktas Eitvydui Doškui

Penktadienio vakarą vykusiuose jau šeštuosiuose Lietuvos kino apdovanojimuose „Ąžuolas“ įvertinti geriausi Lietuvos kino operatoriai. Pagrindinį prizą – „Ąžuolą“ už profesionaliausią darbą lietuviškame kine – pelnė operatorius Eitvydas Doškus už darbą filme „Ramybė mūsų sapnuose“ (rež. Šarūnas Bartas).
ramybe-musu-sapnuose-peace-to-us-in-our-dreams
Kadras iš filmo „Ramybė mūsų sapnuose“

Šioje nominacijoje E.Doškus taip pat varžėsi su Juliumi Sičiūnu („Tiltai“, rež. Austėja Urbaitė) ir Dominique Colin („Sangailės vasara“, rež. Alantė Kavaitė).

Apdovanojimui „Gilė“ už geriausią jaunojo operatoriaus darbą buvo nominuoti Vytautas Katkus („Iglu“, rež. Marija Kavtaradzė ir Vytautas Katkus), Vismantė Ruzgaitė („Roneta“, rež. Simona Ruočkutė) ir Zbigniev Bartoševič („Poliarinis vakarėlis“, rež. Domas Petronis). Prizas šįkart atiteko V.Katkui.

trumpametrazis-vaidybinis-filmas-iglu
Kadras iš filmo "Iglu"

Apdovanojimų metu buvo įteiktas dėkingumo prizas Dariui Zalmonui bei garbės apdovanojimas Vytautui Survilai.

Vertinimo komisiją sudarė kino operatoriai Rytis Kurkulis, Narvydas Naujalis, Kristina Sereikaitė, režisierius Ignas Miškinis ir kino istorikė Lina Kaminskaitė-Jančorienė.

Šiais metais laureatams pirmą kartą buvo skiriami ir paskatinamieji prizai – 1000 eurų vertės dovanų kuponas „Ąžuolo“ laimėtojui (prizą steigia LATGA – Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija) bei 1000 eurų vertės dovanų kuponas „Gilės“ nugalėtojui (prizą steigia AVAKA – Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija).

Viešoji įstaiga „Meno avilys“ trims „Gilės“ nominantams padovanojo kvietimus į jų organizuojamą kasmetinę kino stovyklą, kuri šiemet daug dėmesio skirs kino žvilgsnio ir operatorystės temoms.

Apdovanojimus rengia Lietuvos kino operatorių asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius