-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 30

Nuo rašytojo iki pirato: 10 įsimintiniausių Johnny Deppo vaidmenų

Johnny Deppas šiandien yra vienas garsiausių ir produktyviausių Holivudo aktorių. Jo karjera tęsiasi jau daugiau kaip 30 metų, per kuriuos jis yra atlikęs per 60 vaidmenų. Naujausią šio aktoriaus pasirodymą filme „Žmogžudystė Rytų eksprese“ galėsime išvysti kinuose jau šį lapkritį, o kol kas apžvelkime 10 įsimintiniausių J.Deppo vaidmenų.
Johnny Deppas „Karibų piratų“ filmų cikle
Johnny Deppas / Kadras iš filmo / Kadras iš filmo

1. „Edas Vudas“ / Ed Wood (1994)

Šis Burtono ir Deppo duetas niekad nesulaukė tokio populiarumo, kaip, pavyzdžiui, „Edvardas Žirkliarankis“ ar „Raitelis be galvos“. Vis dėlto šis biografinis filmas apie talento stoka išgarsėjusį režisierių išlieka geriausiu judviejų bendru darbu. Šio filmo veiksmas prasideda 1952-aisiais, kuomet Woodas buvo galą su galu bandantis sudurti režisierius, o baigiasi „Devintojo ateivių plano“ (filmo, kuris laikomas vienu blogiausių kino istorijoje) premjera. Gal „Edas Vudas“ ir nėra šimtu procentų istoriškai tikslus filmas, tačiau šis keistas asmuo ir jo padėtis Holivude atspindėti meistriškai.

VIDEO: Ed Wood - Official Trailer

2. „Edvardas Žirkliarankis“ / Edward Scissorhands (1990)

Šis filmas buvo pats pirmasis bendras Timo Burtono ir Johnny Deppo darbas, tačiau net po beveik 30-ies metų jis išlieka vienu geriausių. Galima sakyti tai yra moderni „Frankenšteino“ adaptacija: Deppas vaidina dirbtinai sukurtą jaunuolį, kurio kūrėjai miršta anksčiau, nei spėja duoti jam rankas. Todėl priemiestyje gyvenančiai šeimai priėmus Edvardą į savo namus, šis tampa tiek žavesio, tiek ir neapykantos objektu. Įdomu tai, kad šiame filme oda ir ašmenimis apsikarstęs Edvardas atrodo kur kas mažiau keistas, nei iš pažiūros įprasti ir normalūs vietiniai gyventojai.

VIDEO: Edward Scissorhands (1990) - Trailer (HD/1080p)

3. „Donis Brasko“ / Donnie Brasco (1997)

Pirmosios filmo „Krikštatėvis“ dalys savo laiku suteikė italų mafijai tam tikrą mistikos ir sentimentalumo aurą, o „Donis Brasko“ praėjus porai dešimtmečių šį vaizdinį sutrypė kojomis. Šis filmas yra J.Pistone‘o romano adaptacija apie jo paties patirtis būnant FTB informatoriumi, slapyvardžiu Donis Brasko. Tai istorija apie žmogų, kuris stengiasi išlikti lojalus savo šeimai ir policijai, kai kriminalinio pasaulio liūnas jį traukia vis giliau. J.Deppas šiam vaidmeniui buvo ne kartą susitikęs su pačiu J.Pistone‘u ir atidžiai mokėsi šio žmogaus manierų, kol šios tapo antrąja prigimtimi.

VIDEO: Donnie Brasco (1997) - Official Trailer

4. „Kas graužia Gilbertą Greipą“ / What's Eating Gilbert Grape (1993)

Turbūt pastebėjote, kad šio filmo pavadinime nėra klaustuko. Taip yra todėl, kad šis filmas nekelia klausimo, o vietoj to tiesiog parodo daugybę žemiškų problemų, su kuriomis susiduria pagrindinis veikėjas ir jo šeima. Gilbertas (Johnny Deppas) turi rūpintis negalią turinčiu broliu Arnie (Leonardo DiCaprio), o gyvena jie kartu su motina, kuri seniai nebesitiki nieko iš gyvenimo. Šis tiesus ir atviras pasakojimas apie sunkumų turinčią šeimą sulaukė itin gerų įvertinimų, o Deppas jau ankstyvuoju karjeros laikotarpiu įrodė, kad yra labai universalus aktorius.

VIDEO: What's Eating Gilbert Grape - Trailer

5. „Rango“ / Rango (2011)

Kompiuterinė animacija ir kalbantys gyvūnai, kuriuos įgarsina žymūs aktoriai, yra patikima Holivudo formulė, siekiant uždirbti kuo daugiau pinigų. Šis filmas atitinka abu šiuos kriterijus – Johnny Deppo balsu šnekantis, tapatybės krizės ištiktas chameleonas Rango atklysta į nuošalų Laukinių Vakarų miestelį, tampa jo šerifu ir staiga atsiduria visiško chaoso centre. Siužetas tikrai nėra šio filmo stiprioji pusė, tačiau animacija ir veikėjų dialogai yra labai aukšto lygio. Šis filmas buvo pirmasis studijos „ILM“ darbas, po kurio ši studija pradėta vertinti kaip rimtas konkurentas industrijos gigantui „Pixar“.

VIDEO: 'Rango' Trailer HD

6. „Niekados šalies beieškant“ / Finding Neverland (2004)

„Piterio Peno“ adaptacijos kine ir literatūroje pasirodo gana dažnai, tačiau šis filmas pasirinko kitą kryptį. Vietoje istorijos perpasakojimo, režisierius Marcas Fosteris pasirinko papasakoti apie šios pasakos autorių J.M.Barrie bei našlę ir jos keturis vaikus, iš kurių jis ir sėmėsi įkvėpimo. Deppui tai buvo gana neįprastas vaidmuo – šio rašytojo charizma visiškai neprimena ekstravagantiškojo kapitono Jacko Sparrow. Pats filmas buvo ne kartą kritikuotas už istorinius netikslumus, tačiau jo tikslas buvo kiek kitoks – perteikti džiaugsmą, kuris kyla iš žinojimo, kad niekad nereiks užaugti.

VIDEO: Finding Neverland | Official Trailer (HD) - Johnny Depp, Kate Winslet | MIRAMAX

7. „Karibų piratai: Juodojo perlo prakeiksmas“ / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

„Karibų piratai“ buvo labai rizikingas „Disney“ projektas ir niekas nebūtų nustebęs, jei jį būtų ištikusi nesėkmė. Jis buvo sukurtas pagal vieną iš pramogų parko atrakcionų, o kad žiūrovams piratų tema nėra itin įdomi kino kūrėjai įsitikino ne kartą. Ir vis dėlto, tai tapo vienu sėkmingiausių 2003-ųjų filmų. Turbūt nieko nenustebins, kad būtent J.Deppas ir jo įkūnytas personažas kapitonas Jackas Sparrow buvo tai, kas šiam filmui atnešė fenomenalią sėkmę. Deppas, gavęs tuo metu gana standartinę ir nykią rolę, ją pavertė kažkuo visiškai nematytu. „Disney“ vadovus šie pokyčiai kaip reikiant išgąsdino, tačiau žiūrovai taip pamilo šį personažą, kad šiemet pasirodė jau penktoji „Karibų piratų“ serijos dalis.

VIDEO: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl Official Trailer 1 (2003) HD

8. „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ / Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Šis filmas yra vienas tų, kurio sėkmė visiškai priklauso nuo pagrindinio aktoriau gebėjimų. Jis pastatytas pagal iš dalies autobiografinę Hunterio Thompsono knygą ir pasakoja apie žurnalisto Raoulio Duke‘o ir jo teisininko dr. Gonzo kelionę į Las Vegasą. Tuo metu Deppui jau nebuvo nieko neįprasto suvaidinti narkotikų nevengiantį ir labai keistomis manieromis pasižymintį žurnalistą, tad jo vaidmuo abejingų nepaliko. Vis dėlto, tai vienas tų filmų, kuriam kino teatruose ne itin pasisekė, tačiau kuris ilgainiui sutraukė didelį ištikimų gerbėjų ratą.

VIDEO: Filmo „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ anonsas

9. „Negyvėlis“ / Dead Man (1995)

„Negyvėlį“ daugelis laiko vienu geriausių modernaus vesterno pavyzdžiu, nors jo režisierius Jimas Jarmuschas vadina šį filmą „psichodeliniu vesternu“. Vis dėlto, reikia pripažinti, kad juodai baltas vaizdas, Neilo Youngo garso takelis ir su niekuo nesupainiojamas Jarmuscho režisūros stilius išskiria šį filmą iš kitų vesternų – modernių ar ne.

VIDEO: Filmo „Negyvėlis“ anonsas

10. „Verksnys“ / Cry Baby (1990)

Tai yra pirmas pilnametražis filmas, kuriame Deppas atlieka pagrindinį vaidmenį. Šis Johno Waterso miuziklas, kurio veiksmas vyksta Baltimorėje, amžiaus viduryje, buvo tarsi jo paties prisiminimai apie augimą mieste, supriešintame rasinės ir klasinės įtampos. Nors Deppas pats šiame filme ir nedainavo, o šokių patirties iki tol neturėjo jokios, jo vaidmuo yra stebėtinai įtikinantis. Kai kurie net lygino jį su jaunuoju Elviu.

VIDEO: Cry-Baby (1990) Official Trailer - Johnny Depp, Ricki Lake Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius