Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 04

Pasirodė filmo „Tarp pilkų debesų“ anonsas, premjera kinuose – spalį

„Aš esu Lina. Aš prisimenu savo didžiausią svajonę, savo šeimą ir… to birželio siaubą.“ Filmo, sukurto Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ motyvais, kūrėjai pristato oficialų anonsą, kuriame į žiūrovus kreipiasi pagrindinė herojė Lina, įkūnijanti tūkstančių tremtį patyrusių žmonių likimus. Didžiausio ir brangiausio nepriklausomos Lietuvos istorijoje filmo premjera kino teatruose – spalio 12 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“

Kaunas, 1941-ieji. Penkiolikmetė Lina Vilkaitė svajoja studijuoti dailę, atostogauti prie jūros ir nueiti į pasimatymą su patinkančiu vaikinu. Tačiau birželio 14-osios naktį visas svajones ranka nubraukia stiprūs sovietų kariškių smūgiai į duris. Lina kartu su jaunesniu broliu ir mama įgrūdami į gyvulinį traukinio vagoną ir ištremiami į Sibirą, kaip ir tūkstančiai kitų lietuvių. Atskirtas nuo šeimos merginos tėtis Linai ištaria paskutinius žodžius: „Piešk tai, ką matai.“ Jos piešiniai tampa dienoraščiu, kuriame nemeluojama. Juose atsispindi skausmas, alkis, šaltis, sovietų žiaurumas ir nepakeliamos gyvenimo sąlygos Sibire. O šalia – žmonių gerumas vienas kitam, pirmoji meilė ir negęstanti viltis išgyventi. Žmogiškoji stiprybė prieš žiaurų likimą.

Rūtos Šepetys knyga yra tapusi „The New York Times“ bestseleriu, išleista daugiau nei 50 šalių, visame pasaulyje jos parduota per milijoną kopijų. Filmo režisierius – Los Andžele gimęs ir užaugęs Marius Markevičius, filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius. Filmo prodiuseris – Žilvinas Naujokas, dirbęs prie lankomiausio nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu kurto filmo „Tadas Blinda. Pradžia“. Filmo operatorius – tarptautiniais apdovanojimais įvertintas Ramūnas Greičius. Filmo montažo režisierė – „Oskarui“ už darbą su režisiere Jane Campion nominuota australė Veronika Jenet. Filmo kompozitorius – „Oskaro“ nominaciją už filmą „Liūtas“ pelnęs Volkeris Bertelmannas-Hauschka.

VIDEO: Filmo „Tarp pilkų debesų“ anonsas

Filme vaidina užsienio ir lietuvių aktoriai: Bel Powley („Paauglės dienoraštis“, „Wildling“, „White Boy Rick“), Lisa Loven Kongsli („Force Majeure“, „Nuostabioji moteris“), Sophie Cookson („Kingsman“), iš „Vikingų“ serialo pažįstamas Peteris Franzénas, geriausiu JAV serialu „Auksiniuose gaubliuose“ pripažinto „Mr.Robot“ aktorius Martinas Wallströmas, Aistė Diržiūtė, Gabija Jaraminaitė, Darius Meškauskas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

Filmo premjera Lietuvos kino teatruose – spalio 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius