-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27

Paskelbti Lietuvos kino operatorių apdovanojimų „Ąžuolas“ nominantai

Gegužės 6-ąją įvyksiantys jau šeštieji geriausių Lietuvos kino operatorių apdovanojimai „Ąžuolas“ skelbia šių metų nominantus. Kaip ir kasmet, bus įteikiami du apdovanojimai – „Ąžuolas“ už profesionaliausią darbą lietuviškame kine bei „Gilė“ už geriausią jaunojo operatoriaus darbą.
Filmo „Sangailės vasara“ kadras
Filmo „Sangailės vasara“ kadras

Apdovanojimui „Ąžuolas" nominuoti Julius Sičiūnas („Tiltai“, rež. Austėja Urbaitė), Eitvydas Doškus („Ramybė mūsų sapnuose“, rež. Šarūnas Bartas) ir Dominique Colin („Sangailės vasara“, rež. Alantė Kavaitė).

Apdovanojimui „Gilė“ už geriausią jaunojo operatoriaus darbą nominuoti Vytautas Katkus („Iglu“, rež. Marija Kavtaradzė ir Vytautas Katkus), Vismantė Ruzgaitė („Roneta“, rež. Simona Ruočkutė) ir Zbigniev Bartoševič („Poliarinis vakarėlis“, rež. Domas Petronis).

Operatorė Kristina Sereikaitė teigė, jog pagrindinis jos vertinimo kriterijus – kino operatoriaus gebėjimas ne tik gerai išmanyti savo amatą, bet ir savo kuriamu vaizdu sukurti gilesnį pasluoksnį,

Atrankos komisiją sudarė kino operatoriai Rytis Kurkulis, Narvydas Naujalis, Kristina Sereikaitė, režisierius Ignas Miškinis ir kino istorikė Lina Kaminskaitė-Jančorienė.

Viena iš atrankos komisijos narių, operatorė Kristina Sereikaitė teigė, jog pagrindinis jos vertinimo kriterijus – kino operatoriaus gebėjimas ne tik gerai išmanyti savo amatą, bet ir savo kuriamu vaizdu sukurti gilesnį pasluoksnį, surasti tas kinematografines išraiškos priemones, kurios padėtų kuriamai istorijai atsiskleisti bei ją sustiprintų, atveriant naujas interpretacijos erdves.

Šiais metais laureatams pirmą kartą bus skiriami ir paskatinamieji prizai – 800 eurų vertės dovanų kuponas „Ąžuolo“ laimėtojui (prizą steigia LATGA – Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra) bei 800 eurų vertės dovanų kuponas „Gilės“ nugalėtojui (prizą steigia AVAKA – Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija).

Viešoji įstaiga „Meno avilys“ trims „Gilės“ nominantams padovanos kvietimus į jų organizuojamą kasmetinę kino stovyklą, kuri šiemet daug dėmesio skirs kino žvilgsnio ir operatorystės temoms.

Apdovanojimus rengia Lietuvos kino operatorių asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius