-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 11

Poeto J.Marcinkevičiaus įamžinimo konkursas sulaukė 16 projektų

Poetui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Justinui Marcinkevičiui įamžinti Vilniuje skirtas konkursas sulaukė 16 projektų, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.
Justinas Marcinkevičius
Justinas Marcinkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ji dar pernai lapkričio pradžioje paskelbė architektūrinio-skulptūrinio objekto J. Marcinkevičiui atminti konkursą.

Kovo 6 dieną baigėsi konkursui skirtų projektų pateikimo terminas.

Rašytojų sąjunga planuoja daugiau kaip prieš dešimtmetį mirusiam poetui Vilniuje pastatyti paminklą greta sąjungos būstinės esančiame skvere K. Sirvydo gatvėje.

„Kai rašėme konkurso sąlygas, įsivaizdavome, kad tai turėtų būti šiuolaikinis, modernus paminklas. Bet gali būti ir architektūrinis sprendimas“, – BNS sakė už konkurso organizavimą atsakinga Edita Utarienė.

Konkurso reikalavimuose nurodyta, kad darbų kaina negali viršyti 280 tūkst. eurų, o tiekėjas privalo turėti mažiausią vieną specialistą, kuris būtų įgijęs aukštąjį meninį išsilavinimą ir sukūręs bei įgyvendinęs bent vieną paminklo ar skulptūros idėją.

E. Utarienės teigimu, pirmiausia bus įvertinta, ar pateikti projektai atitinka konkurso reikalavimus, po to juos vertins trys recenzentai – rašytojas, architektas ir menotyrininkas, vėliau rinksis vertinimo komisija.

Konkurso laimėtojas galėtų paaiškėti gegužę.

Poetas, dramaturgas, vertėjas, akademikas bei visuomenės veikėjas J.Marcinkevičius (1930–2011) per kūrybos metus išleido apie 50 eilėraščių, vaikų poezijos, dramaturgijos, esė, publicistinių knygų, tarp žymiausių jo kūrinių – draminė trilogija „Mindaugas“, „Mažvydas“, „Katedra“.

Rašytojas buvo aktyvus Lietuvai atkuriant nepriklausomybę, dalyvavo Sąjūdžio veikloje, tačiau dalis literatūrologų ir istorikų nevienareikšmiai vertina jo vaidmenį ir kai kuriuos kūrinius sovietmečiu.

Jis 1957 ir 1969 metais yra pelnęs LSSR valstybinę premiją, 2001-aisiais – Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius