-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 16

Pristatomas E.Vertelytės filmo „Stebuklas“ anonsas

Gruodžio 8 d. kino teatrus pasieks nauja, tarptautiniuose kino festivaliuose įvertinta režisierės Eglės Vertelytės tragikomedija „Stebuklas“. Pristatomas anonsas kviečia laukti „Stebuklo“ bei primena apie laikus, kai mažesnio ar didesnio stebuklo laukė kiekvienas.
Kadras iš filmo „Stebuklas“
Kadras iš filmo „Stebuklas“

1992 m. situacija Lietuvoje nepavydėtina. Iškovotos nepriklausomybės euforiją temdo nedarbas, bankrutuojančių bankų aferos, mafija. Laukiame, kada viskas pasibaigs, kada gi pagaliau gyvensime kaip Švedijoje, o ne kaip Biedniuose.

Biedniuose, tipiškame to meto Lietuvos kaime, vyksta filmo „Stebuklas“ veiksmas. Vietinės kiaulių fermos vedėja Irena, stipri moteris, stengiasi išlaikyti orumą, šeimą ir kolūkį, kuris žlugus planinei ekonomikai pasiklydo naujoje kapitalistinėje realybėje. Žmonės negauna algų, Irena palaikymo nei iš komercinio banko, nei iš vietinių. Atrodo, kad jai padėti gali tik stebuklas. Ir jis įvyksta! Tiksliau – atvyksta. Raudonu kadilaku į kaimą atvažiuoja Amerikos lietuvis Bernardas. Jis pažada investuoti ir išgelbėti fermą nuo bankroto. Ilgai laukta geresnė rytdiena čia pat. Kentėti liko nedaug. Bet ar tikrai?

VIDEO: Filmo „Stebuklas“ anonsas

Pasaulinė filmo premjera įvyko prestižiniame Toronto kino festivalyje, kurio žiūrovai įvertino filmą ir Irenos istoriją. „Tai kino stebuklas, kurio paprastumas žavi širdį ir sielą“, – filmą apibūdino Toronto kino festivalio programos sudarytojas Dimitris Eipidesas.

Užsienio žiūrovus maloniai nustebino ir nudžiugino pagrindinį Irenos vaidmenį atlikusios Eglės Mikulionytės darbas. Filme taip pat vaidina Holivude puikiai pažįstamas Amerikos lietuvis Vyto Ruginis, ryškius vaidmenis sukūrė Andrius Bialobžeskis, Lenkijos kino legenda Daniel Olbrychski, Gabija Jaraminaitė, Valentinas Krulikovskis, Valerijus Jevsejevas, Sonata Visockaitė ir kiti.

Lietuvoje „Stebuklo“ nacionalinė premjera įvyks „Scanoramos“ kino forume, Lietuvos kino teatrus filmas pasieks gruodžio 8 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius