-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 29

Ratai, varikliai ir cilindrai: 10 filmų automobilių mėgėjams

Filmų apie automobilius būna visokių – nuo lenktyninių iki kelioninių ir net tokių, kuriuose veiksmas tiesiog vyksta tarp automobilių. Todėl ir šiam sąrašui atrinkti filmai yra gana įvairūs. Jame rasite tiek juostų iš kino klasikos lobyno, tiek festivalių laureatų, tiek ir naujausios Holivudo produkcijos.
Kadras iš filmo „Važiuok“
Kadras iš filmo „Važiuok“

1. „Važiuok“ / Drive (2011)

„Važiuok“ yra filmas, pasiskolinęs geriausius popkultūros elementus iš keleto pastarųjų dešimtmečių. To rezultatas – filmas, kuris yra kartu ir šiuolaikiškas, ir šiek tiek nostalgiškas, o mėgstamų elementų jame galėjo atrasti itin plati auditorija. Čia yra šiek tiek smurto, bet kur kas daugiau – jo proveržio nuojautos, kuri lydi žiūrovą viso filmo metu. Be to, šio filmo garso takelis yra nepaprastai kabinantis – galima sakyti, jis ir išpopuliarino naujojo retro stilių.

VIDEO: Drive - Movie Trailer (2011) HD

2. „Nakties įkaitas“ / Collateral (2004)

Didmiesčių taksi vairuotojai ne kartą tapo įkvėpimu režisieriams – ypač dėl to, kad šie žmonės kasdien susiduria su daugybe skirtingų ir neretai keistų žmonių. Taip nutinka ir Maxui (Jamie Foxx), Los Andžele dirbančiam vairuotojui, į kurio taksi kartą įsėda samdomas žudikas (Tomas Cruise‘as). Maxo automobilis reprezentuoja saugų kokoną, iš kurio jis žvelgia į pasaulį, tačiau šis keleivis pernakt pakeičia Maxo požiūrį į daugelį dalykų. Nesvarbu, mėgstate Tomą Cruise‘ą ar ne, jo vaidmuo šiame filme yra tikrai įsimintinas.

VIDEO: COLLATERAL - Teaser trailer - HQ

3. „Šventieji motorai“ / Holy Motors (2012)

Šis Leos‘o Carax‘o filmas yra vienas tų, kuris užmena daugiau mįslių, nei pateikia atsakymų. Monsinjoras Oscaras važinėja Paryžiaus gatvėmis limuzinu, kas kartą įsikūnydamas į labai skirtingus personažus. Toks yra jo darbas – gavęs instrukcijas kuo ir kur turi būti tą dieną, jis limuzine persirengia, atlieka savo rolę, kuri dažniausiai baigiasi itin dramatiškai ir... važiuoja į kitą vietą būti kažkuo kitu. Ar šis filmas nori parodyti aktoriaus darbo, ar modernaus pasaulio keistumą, ar tiesiog seka pasiklydusią sielą – į daugumą šių klausimų sau atsakyti turės pats žiūrovas. Jei mėgstate D.Lyncho stiliaus filmus, šis jums tikrai patiks.

VIDEO: Filmo „Šventieji motorai“ video anonsas

4. „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ / Mad Max: Fury Road (2015)

Šios serijos filmai yra unikalus niūrios distopijos, autentiško stiliaus kinematografijos ir žandikaulį atveriančių kaskadinių triukų su automobiliais mišinys. Gerbėjai ir kritikai dažnai nesutaria, kuris iš keturių filmų geriausias, tačiau paskutinioji serijos dalis visus pagrindinius elementus išryškina keleriopai. Tai filmas, kuriame ramių scenų išties nėra daug, tačiau viso šio chaoso metu apie veikėjus ir siaubą keliantį pasaulį, kuriame jie gyvena, sužinome išties daug. Tai ir košmaras, ir jaudinanti kelionė, ir gluminantis meno kūrinys viename.

VIDEO: Mad Max: Fury Road - Official Main Trailer [HD]

5. „Taksi vairuotojas“ / Taxi Driver (1976)

Taip, šis Martino Scorsessės šedevras nėra vienas tų filmų, kuriame rodomas mašinas aptarinėtų autofanai. Šis filmas seka Vietname kariavusio Niujorko taksisto Traviso Bickle‘io (Robertas De Niro) kasdienybę, per kurią atskleidžia vienišumo, žmogiško žiaurumo ir beprotybės temas. Pro priekinį taksi stiklą matomos šaltos, drėgnos ir dažnai pavojingos naktinio Niujorko gatvės bei daug skirtingų keleivių pamažu ima skverbtis į žmogaus, grįžusio iš karo, mintis. Šis filmas per kiek mažiau nei dvi valandas sugeba papasakoti itin daug ir pagrįstai yra laikomas vienu geriausių.

VIDEO: Taxi Driver - Trailer

6. „Vaikis ant ratų“ / Baby Driver (2017)

Edgaro Wrighto kriminalinė veiksmo komedija-drama-miuziklas yra ambicingas kūrinys, pasakojantis apie jauną, muziką mylintį mafijai dirbantį vairuotoją, siekiantį palikti nusikalstamą pasaulį. Gaudynių scenos čia yra įspūdingos, o prie jų itin gerai priderinta tranki roko muzika. Tai tikrai ne pirmas kartas, kai režisieriai ieško ryšio tarp automobilių ir muzikos, tačiau Wrightas šiuo ryšiu atskleidžia ir įdomių įžvalgų apie emocinį žmogaus pasaulį.

VIDEO: Baby Driver Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

7. „Didžiosios lenktynės Floklypoje“ / Flåklypa Grand Prix (1975)

Šis filmas yra didžiausias Norvegijos kino hitas – iki šių dienų į jį buvo parduota apie penkis su puse milijono bilietų (turėkite omeny, kad Norvegijoje yra apie penkis milijonus gyventojų). Tai stop-kadro būdu nufilmuota istorija apie dviračių meistrą, kuris nusprendžia sukonstruoti didžiulę lenktyninę mašiną, siekdamas dalyvauti lenktynėse ir nugalėti buvusį draugą, pavogusį iš jo variklio dizainą. Tai išties įkvepiantis filmas, kurį pamatęs penkiametis švedas Christianas von Koenigseggas, po septyniolikos metų įkūrė nuosavą superutomobilių gamyklą.

VIDEO: Bjergkøbing Grand Prix - biograf trailer

8. „Greiti ir įsiutę 5“ / Fast Five (2011)

Pirmieji šios serijos filmai nebuvo tokie jau tikroviški, tačiau tam tikra prasme jie rodė tai, kas daugiau ar mažiau įmanoma tikrame pasaulyje. Pirmose keturiose dalyse pagrindinis dėmesys buvo teikiamas gatvės lenktynininkų kultūrai ir specifinėms tam tikrų modelių galimybėms, tačiau penktoji dalis labiau priminė filmus apie Džeimsą Bondą. Nuo tada šios serijos filmus jau galima vadinti fantastiniais, tačiau kartu juose atsirado vis daugiau komedijos elementų. Nors sakoma, kad septintajai „Greitų ir įsiutusių“ daliai beveik pavyko pakartoti penktosios šlovę, pastaroji kol kas tituluojama kaip geriausia.

VIDEO: Fast Five Official Trailer #1 - (2011) HD

9. „Lenktynės“ / Rush (2013)

Šis filmas, pasirodęs kino teatruose, buvo žiūrovų numylėtinis – ypač todėl, kad sugebėjo itin lengvu stiliumi pateikti nepaprastai gerų įžvalgų apie „Formulę 1“ ir itin jaudinantį šio sporto laikmetį. Profesionalios aštuntojo dešimtmečio lenktynės būdavo nepaprastai pavojingos, o automobilių katastrofos gana dažnas reiškinys. Ši biografinė drama apie du lenktynininkus Niki Lauda (Danielis Brühlas) ir James‘ą Huntą (Chrisas Hemsworthas) yra tarsi langas į pasaulį, apie kurį svajoja daugelis vairuotojų.

VIDEO: Rush - Trailer #1

10. „Bullitt“ / Bullitt (1968)

Šią juostą virš daugelio kitų automobilių žanro filmų iškelia vien faktas, kad Williamas Frakeris vieną iš gaudynių scenų filmavo prisirišęs ant „Ford Mustang“ stogo. Gal tai neatrodo kažkas ypatingo, tačiau reiktų nepamiršti, kad mašina lėkė San Francisko gatvėmis daugiau kaip 150 km/h greičiu. Šis filmas ne tik išpopuliarino aktorių Steve‘ą McQueeną ir jo ultra kieto bičo aplua, bet ir visiems laikams „Mustangui“ suteikė kultinio automobilio statusą.

VIDEO: Bullitt (1968) Official Trailer - Steve McQueen Movie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius