Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 10 25

Rygos kino festivalyje geriausiu filmu tapo A.Blaževičiaus meilės drama „Bėgikė“

Tarptautinis Rygos kino festivalis pirmadienį paskelbė šiemetinius nugalėtojus – pagrindinėje konkursinėje programoje laimėjo Andriaus Blaževičiaus filmas „Bėgikė“. Trilerį primenanti meilės istorija nuo lapkričio 19 d. keliaus po Lietuvos kino teatrus. Joje pagrindinį vaidmenį atlieka Žygimantė Elena Jakštaitė, o jos pradingusį vaikiną vaidina aktorius Marius Repšys, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Bėgikė“
Kadras iš filmo „Bėgikė“ / Lietuvos kino centro nuotr.

„Šis filmas konkursinėje programoje išsiskyrė dėl savo puikaus išpildymo ir įspūdingo psichinės sveikatos, empatijos ir technologijų santykio tyrinėjimo nagus graužti verčiančioje kelionėje po miestą. Be to, mums dar ilgai atmintyje išliks sudėtingas ir daugiasluoksnis pagrindinio šio filmo vaidmens atlikimas“, – skirdama apdovanojimą sakė Rygos tarptautinio kino festivalio žiuri. Šiemetinio festivalio filmai – nugalėtojai buvo atrinkti iš daugiau nei 100 dešimtyje sekcijų ir konkursų besivaržiusių kūrinių.

Iš anksto nufilmuotoje improvizuotoje apdovanojimų ceremonijoje pagrindinį vaidmenį atlikusi Ž.E.Jakštaitė Rygos kino festivaliui dėkojo visos filmo komandos vardu. „Esame laimingi ir pagerbti gauti šį apdovanojimą šiais sudėtingais laikais. Dabar yra dar svarbiau būti išgirstiems, pamatytiems, suprastiems, tad šis apdovanojimas mums yra labai brangus“, – ant scenos sakė aktorė, už šį darbą metų pradžioje pelniusi prestižinį „Shooting Stars 2021“ apdovanojimą.

Naujausias A.Blaževičiaus filmas „Bėgikė“ – trilerį primenanti meilės drama. Pagrindinė herojė Marija nubunda namie su prakirsta lūpa, jos ranka nutirpusi. Kažkur dingęs ir jos vaikinas Vytas, jo „Facebook“ profilyje – jokių naujų įrašų. Tai jau nebe pirmas kartas, kai Marija atsiduria šioje situacijoje ir tai vėl gali blogai pasibaigti, tad ji privalo kuo greičiau surasti Vytą.

Ji pasileidžia bėgti ir prasideda parą – nuo ryto iki ryto – trunkanti žadą atimanti Marijos laisvės ir pasiaukojimo drama. Apsišarvavusi meile ir kantrybe, ji blaškosi po miestą, sekdama pabiromis užuominomis apie tai, kur yra Vytas. O aplink verda gyvenimas – pro šalį grėsmingai žygiuoja kariuomenė, troleibusuose ir vakarėliuose vyksta savi reikalai, o mama klausinėja „ką šiandien valgei?“.

Šių metų pradžioje už vaidmenį „Bėgikėje“ Žygimantė Elena Jakštaitė pateko tarp 10–ies daugiausiai žadančių Europos kino aktorių, renkamų tarptautinio tinklo „European Film Promotion“. Šios programos metu buvo pastebėti ir tokie žinomi aktoriai kaip Danielis Craigas, Rachel Weisz, Carey Mulligan. Dingusį pagrindinės herojės vaikiną Vytą vaidinantis Marius Repšys yra „Auksinio scenos kryžiaus“ ir „Sidabrinės gervės“ laureatas, už vaidmenį pirmajame A.Blaževičiaus filme „Šventasis“ Lietuvių kino akademijos įvertintas kaip geriausias metų aktorius.

Filme „Bėgikė“ taip pat vaidina Klaipėdos jaunimo teatro aktorė Laima Akstinaitė, Vytautas Kaniušonis („Lošėjas“), Valentinas Krulikovskis („Šventasis“), Viktorija Kuodytė („Miegančių drugelių tvirtovė“), ir kt. Filmo scenarijaus autoriai: Andrius Blaževičius, Marija Kavtaradzė ir Teklė Kavtaradzė, prodiuserė: Marija Razgutė („M–Films“), koprodiuseriai iš Čekijos: Vratislav Šlajer ir Jakub Košťál („Bionaut“). Filmą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius