Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 01

Talino kino festivalyje M.Kavtaradzės juosta „Išgyventi vasarą“ pripažinta geriausiu Baltijos šalių filmu

Šeštadienį vykusioje Talino kino festivalio „Juodosios naktys“ apdovanojimų ceremonijoje, pirmą kartą po septynerių metų pertraukos rengtoje Baltijos šalių filmų konkursinėje programoje geriausiu darbu pripažintas debiutinis ilgametražis vaidybinis Marijos Kavtaradzės filmas „Išgyventi vasarą“.
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“

„Labai džiaugiuosi laimėjusi Baltijos konkurso prizą Taline. Man tai labai svarbus apdovanojimas visų pirma todėl, kad tai pirmas prizas šiam filmui, kurį atsiimu. Kol kas tai buvo arčiausiai namų vykęs festivalis, tad labai laukiu, kada rodysiu filmą Lietuvoje ir tikiuosi, kad namuose irgi seksis gerai“, – 15min sakė M.Kavtaradzė.

Filmas „Išgyventi vasarą“ pasakoja apie jauną psichologę, kuri pradeda dirbti psichiatrinėje ligoninėje. Čia ji gauna užduotį – du jaunus pacientus iš Vilniaus ligoninės pervežti į Palangą.

Filme „Išgyventi vasarą“ pagrindinius vaidmenis atlieka Paulius Markevičius, Gelminė Glemžaitė ir Indrė Patkauskaitė. Operatorius – Laurynas Bareiša, prodiuserė – Marija Razgutė.

Filmo premjera įvyko Toronto kino festivalyje. Šiuo metu filmas toliau keliauja po kino festivalius.

Lietuvos kino ekranus filmas pasieks 2019 m.

VIDEO: Filmo „Išgyventi vasarą“ anonsas

Pagrindinėje Talino kino festivalio konkursinėje programoje pergalę šventė Rubéno Mendozos filmas „Wandering Girl“ iš Kolumbijos. Prizas už geriausią scenarijų atiteko filmui „Kadakh“ (režisierius ir scenarijaus autorius Rajat Kapoor). Apdovanojimą už geriausią vyro vaidmenį pasidalino Navidas Mohammadzadehas („Sheeple“, rež. Houman Seyedi) ir Daras Salimas („Until We Fall“, rež. Samanou Acheche Sahlstrøm). Geriausia aktore pripažinta Seo Young-hwa, suvaidinusi filme „Winter‘s Night“, kurios režisierius Jang Woo-Jin atsiėmė apdovanojimą už geriausią režisūrą.

Debiutantų programoje pagrindinį prizą pelnė Margaux Bonhomme fimas „Head Above Water“. Specialieji prizai atiteko filmams „As I Fall“ (rež. Magnus Meyer Arensen) ir „Cronofobia“ (rež. Francesco Rizzi).

Šioje programoje debiutavo ir lietuvių režisierius Ernestas Jankauskas su ilgametražiu vaidybiniu filmu „Čia buvo Saša“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius