-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

V.Puidoko dokumentinis filmas „El Padre Medico“ keliauja į Lietuvos kino teatrų sales  

Amerikoje, tarptautiniame Camden dokumentinių filmų festivalyje pirmą kartą parodytas, Vilniaus festivalyje „Nepatogus kinas“ surinkęs pilnas žiūrovų sales, režisieriaus Vytauto Puidoko dokumentinis filmas „El Padre Medico“ pagaliau pasieks ir Lietuvos kino sales. Nuo vasario 7-osios dokumentinė istorija apie lietuvį misionierių, kunigą ir gydytoją, šventąjį ir velnią bus rodoma šalies kino teatruose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „El Padre Medico“
Kadras iš filmo „El Padre Medico“ / Organizatorių nuotr.

„Po sėkmingos premjeros JAV ir vos trijų sausakimšų kino seansų per festivalį „Nepatogus kinas“ gavome daugybę užklausų, kada filmą bus galima pamatyti kino teatruose. Labai džiaugiuosi, kad tokia galimybė atsirado ir mūsų filmas pradeda savo kelionę pas žiūrovus“, – sako filmo „El Padre Medico“ prodiuseris Paulius Juočeris.

Penkerius metus filmo kūrėjai rinko medžiagą apie Pietų Amerikoje dirbusį lietuvį kunigą ir misionierių Aleksandrą Ferdinandą Bendoraitį (1919-1998). Filmu tapusią istoriją režisierius, buvęs grupės „Parranda Polar“ narys Vytautas Puidokas atrado keliaudamas po Brazilijos džiungles. Filmas filmuotas Brazilijoje, Bolivijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Apklausta daugybė misionierių pažinojusių žmonių.

Ir vis dėlto, filmas sukėlė nemažai prieštaravimų bei diskusijų. „Toks ir mūsų tikslas – tegu žiūrovas nusprendžia pats. Šis filmas ne vien apie kunigo ir misionieriaus asmenybę, jis ir apie žmogų, gyvenantį toli nuo Tėvynės“, – sako režisierius Vytautas Puidokas.

Filmo „El Padre Medico“ režisierius – Vytautas Puidokas, operatorius Rimvydas Leipus, montažo režisierė Ieva Veiverytė, kompozitoriai Paulius Kilbauskas ir Vygintas Kisevičius, prodiuseris Paulius Juočeris. „El Padre Medico“ Lietuvos kino teatruose – nuo vasario 7 dienos.

VIDEO: Filmo „El Padre Medico“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius