Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 31

„Žiedų valdovo“ režisierius kuria dokumentinį filmą apie „The Beatles“

„Žiedų valdovo“ režisierius Peteris Jacksonas ketvirtadienį paskelbė kuriantis dokumentinį filmą apie tai, kaip prieš 50 metų buvo kuriamas klasika tapęs „The Beatles“ albumas „Let It Be“.
„The Beatles“ – „Abbey Road“
„The Beatles“

Naujosios Zelandijos režisierius sakė, kad filmas kuriamas naudojantis 55 valandomis niekada anksčiau neskelbtos vaizdo medžiagos ir 140 valandų garso įrašų, padarytų garsiajam ketvertukui įrašinėjant šio albumo dainas.

Medžiaga suteikė beprecedenčių galimybių pažvelgti į grupės kūrybos procesą ir „bitlų“ tarpusavio bendravimą studijoje.

„Šis filmas bus geriausia „slaptos kameros“ patirtis, apie kurią „bitlų“ gerbėjai seniai svajojo, – sakoma P.Jacksono pareiškime. – Tarsi laiko mašina nukeltų mus atgal į 1969-uosius ir mes atsisėstume toje studijoje stebėti keturių draugų, kartu kuriančių puikią muziką.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Peteris Jacksonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Peteris Jacksonas

„Let It Be“ buvo įrašytas 1969-ųjų sausį, bet išleistas tik kitų metų gegužę, „bitlams“ išleidus „Abbey Road“ ir išsiskirsčius, tad tai buvo paskutinis pasirodęs grupės albumas.

Studijoje buvo filmuojama norint parengti specialią televizijos laidą, bet ji taip ir nebuvo sukurta. Dalis medžiagos anksčiau buvo panaudota Michaelo Lindsay-Hoggo dokumentiniam filmui, taip pat pavadintam „Let It Be“.

Gerbėjai ilgą laiką manė, kad minimo albumo įrašymą temdė konkurencija ir tarpusavio vaidai, galiausiai išdraskę grupę, bet P.Jacksonas sakė, kad tai tėra mitas.

„Tikrai esama dramos akimirkų, bet nėra jokios nesantaikos, su kuria šis projektas ilgą laiką buvo siejamas“, – sakė jis.

„Stebėti Johną, Paulą, George'ą ir Ringo dirbančius drauge, nuo nulio kuriančius dabar klasika tapusias dainas, ne tik žavu, bet ir smagu, netikėtai intymu“, – pridūrė režisierius.

P.Jacksono kino studijoje Velingtone sena medžiaga bus restauruota panaudojant technologijas, ištobulintas su Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimams nominuota jo dokumentine juosta apie Pirmąjį pasaulinį karą „Jie niekada nepasens“ (They Shall Not Grow Old).

Filmas apie „The Beatles“ kuriamas bendradarbiaujant su dar gyvais ketvertuko nariais Paulu McCartney ir Ringo Starru, taip pat su velionių George'o Harrisono ir Johno Lennono šeimomis.

Filmo išleidimo data dar nenustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius