Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 13

Žymiame filmų festivalyje IDFA – Mindaugo Survilos „Sengirė“

Lietuvos miškuose kurtas filmas „Sengirė“ (angl. The Ancient Woods) atrinktas į vieną prestižiškiausių pasaulyje dokumentinių filmų festivalių Amsterdame – IDFA – teigiama pranešime žiniasklaidai.
„Sengirė“
„Sengirė“ / M.Survilos nuotr.

IDFA – didžiausias dokumentinių filmų festivalis pasaulyje, vykstantis kiekvieną lapkritį. 2016 metais jis pritraukė 276 tūkstančius lankytojus ir 3 tūkstančius dokumentinių filmų kūrėjų bei profesionalų.

Mindaugo Survilos režisuotas filmas žiūrovus perkels į kiekvieno Lietuvio sielai artimas šimtametes Lietuvos girias.

Vakarų Europoje sengirės yra beveik išnykusios, o Lietuvoje mes vis dar turime mažus lopinėlius šių unikalių miškų.

„Vakarų Europoje sengirės yra beveik išnykusios, o Lietuvoje mes vis dar turime mažus lopinėlius šių unikalių miškų“, – teigia režisierius M.Survila, skyręs ketverius metus darbo tam, kad perteiktų unikalų pirmykštį Lietuvos miško potyrį ir žmogaus santykį su juo.

„Labai nustebome, kai nusiuntę nebaigto filmo juodraštį festivalio organizatoriams netrukus gavome kvietimą daryti „Sengirės“ pasaulinę premjerą būtent IDFA konkursinėje programoje. Juk tai didžiausias pasaulio dokumentinių filmų festivalis, į kurį nori patekti tūkstančiai dokumentinio kino profesionalų!“ – džiūgauja filmo režisierius ir operatorius.

Ankstesnis režisieriaus darbas „Stebuklų laukas“ buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“ jis sulaukė pripažinimo ir Kanados, Australijos, Brazilijos, Izraelio ir kituose filmų festivaliuose.

Naujam filmui “Sengirė„ filmo režisierius ir kūrybos grupė ruošėsi (ieškojo herojų, kūrė unikalią filmavimo įranga) apie aštuonerius metus, pats filmo kūrimas užtruko ketverius metus.

„Tik bendradarbiaujant kūrybinei grupei su įvairių sričių mokslininkais ir gamtininkais pavyko surasti filmo „Sengirė“ herojus, kurių Lietuvos teritorijoje kartais buvo vos keliolika. Filmavimo metu dažnai tekdavo po keliolika valandų tūnoti palapinėse esant minusinei temperatūrai, arba vasaros metu neišlipant kelias paras iš medžio 30 metrų aukštyje laukti kadro“, – apie filmo kūrimo procesą kalbėjo M.Survila.

Filmo kūrimą finansiškai rėmė ne tik Lietuvos Kino Centras, bet ir privačios įmonės bei žmonės, savanoriškai skyrę savo 2% paramą ar pervesdami lėšas tiesiogiai į filmo sąskaitą.

Pasaulinė filmo „Sengirė“ premjera vyks IDFA festivalio metu, lapkričio 15–26, Amsterdame. Lietuvoje numatoma filmą rodyti ateinančią žiemą ar pavasarį.

Naujienas apie filmą ir komandą galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius