-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 knygos, kurios jau anksčiau kalbėjo apie žmoniją kankinsiantį virusą

Koronavirusui pasaulyje vis labiau plintant, leidinys „Newsweek“ išskyrė 3 knygas, kurios dar prieš COVID-19 protrūkį kalbėjo apie žmoniją kankinsiančius virusus. Kviečiame susipažinti su šiomis knygomis.
Paaugliai skaito
Paaugliai skaito / Panthermedia nuotr.

„Raudonosios mirties kaukė“

Į šią apsakymų rinktinę sudėti beveik visi žymiausi Edgaro Allaon Poe darbai. Apsakymuose, groteskuose, satyrose, parodijose, mistifikacijose, pinamose iš meilės, siaubo, fantastikos elementų, pasitelkdamas sąmojį ir ironiją, E.A.Po demaskuoja XIX a. visuomenės bedvasiškumą.

Kaip rašoma knygos anotacijoje, rašytojo kūriniuose esama ir gilių psichologinių įžvalgų, gilinamasi į pasąmonės sritį. Jį domino asmenybės vidinės baimės ir susiskaidymas. Jo herojai, net ir įžvalgiausieji analitikai, dažnai yra neurotiškos asmenybės – kaip ir pats autorius. E.A.Po išplėtė psichologinės literatūros ribas. Viename iš rinkinyje esančių apsakymų kalbama apie princą Prosperą, kuris ištikimus bendražygius kviečia atsiriboti nuo išorinio pasaulio ir taip apsisaugoti nuo artėjančios bei plintančios ligos.

Knygos viršelis/Knyga „Raudonosios mirties kaukė“
Knygos viršelis/Knyga „Raudonosios mirties kaukė“

Knyga pirmą kartą publikuota 1842 metais, o 1964 metais pagal ją buvo sukurtas kino filmas. Ši rinktinė yra išleista ir lietuvių kalba. Ją vertė Antanas Paragys, Kęstutis Šidiškis, Nerijus Maliukevičius, Povilas Gasiulis, Virginija Mickienė, o išleido leidykla „Alma littera“.

„End of Days“

2008 metais pirmą kartą išleista knyga dabar plačiai aptariama, kai socialiniuose tinkluose jos nuotrauka pasidalijo Kim Kardashian – tuomet milijoninei auditorijai parodyta knyga tapo diskusijų objektu. Knygoje Lindsay Harris dalijasi savo prognozėmis, kurios neva turi ištikti pasaulį.

Knygos viršelis/Knyga „End of Days“
Knygos viršelis/Knyga „End of Days“

Autorė rašo, kad 2020 metais pasaulyje turėtų pradėti sklisti nežinoma pneumonijos forma, kuri bus atspari turimiems vaistams. L.Harris kūrinyje spėja, kad liga galiausiai išnyks taip pat greitai ir netikėtai, kaip ir atsirado, tačiau po dešimtmečio sugrįš, o tuomet galutiniai išnyks.

Tiesa, nereikėtų pamiršti, kad tai tėra viena iš L.Harris anksčiau pateiktų ateities prognozių. Leidinys „Newsweek“ pabrėžia, kad kitos 27 autorės prognozės buvo klaidingos.

„The Eyes of Darkness“

1981 metais išleistame amerikiečių rašytojo Deano Koontzo romane užsimenama apie biologinį ginklą „Wuhan-400“. Tai, pasaulyje pradėjus plisti koronavirusui, paskatino sąmokslo teorijų mėgėjus diskutuoti, kad COVID-19 taip pat yra sukurtas laboratorijose ir paskleistas tarp žmonių norint pasipelnyti.

Tačiau šias teorijas mokslininkai paneigė. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Visgi būtent dėl šių kilusių sąmokslo teorijų knyga tarsi išpranašavo situaciją, į kurią gali patekti žmonija ateityje, rašo „Newsweek“.

VIDEO: TOP 8: knygos koronaviruso metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius