-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsinaujino Vilniaus geležinkelio stotyje esanti „Vilnius skaito“ ir  „Vilnius Connect“ skaitykla

„Vilnius skaito“ ir  „Vilnius Connect“ skaitykla, įsikūrusi Vilniaus geležinkelio stotyje prieš šventes atnaujina knygų asortimentą ir 2020-uosius metus pasitinka tik su pačiomis geriausiomis knygomis, kurios pradžiugins ne tik laukiančius traukinių, bet ir aplink atsinaujinantį Stoties rajoną gyvenančius gyventojus. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Atsinaujino Vilniaus geležinkelio stotyje esanti „Vilnius skaito“ ir  „Vilnius Connect“ skaitykla
Atsinaujino Vilniaus geležinkelio stotyje esanti „Vilnius skaito“ ir  „Vilnius Connect“ skaitykla / Organizatorių nuotr.

Žengiant į dar vieną dešimtmetį, knygų apžvalgininkas Audrius Ožalas atrinko šimtą geriausių knygų, išverstų į lietuvių kalbą per paskutiniuosius dešimt metų. Viena lentyna bus skirta vien prestižinių literatūros premijų, Nobelio, Bookerio ir Goncourt'ų, laureatų knygoms. Joje bus galima rasti tokių rašytojų kaip Kazuo Ishiguro, Julian Barnes, Olgos Tokarczuk, Margaret Atwood, Svetlanos Aleksijevič, Salman Rushdie ir kt. apdovanotų autorių knygas.

„Dar vieną lentyną užpildėme knygomis apie garsius menininkus – Mariną Abramovič, Salvadorą Dali, Leonardą Da Vinčį, taip pat literatūra apie meną ir įvairias jo šakas – architektūrą, modernų meną, fotografiją ir panašiai“, – pasakojo projekto „Vilnius skaito“ organizatorė Jurga Mandrijauskaitė.

„Džiaugiamės, jog skaitykla sulaukė didelio dėmesio ir tapo nauju traukos tašku Vilniaus geležinkelio stotyje. Čia traukinio laukiančius keleivius ir vilniečius kviečiame prasmingai praleisti laiką su knyga. Norime, kad stoties teritorija taptų gyvybinga erdve, jungianti kuriančius ir ieškančius naujų patirčių unikaliose erdvėse“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ Turto valdymo paslaugų centro Strategijos ir veiklos vystymo skyriaus vadovė Julija Abromavičienė.

Kaipgi stoties skaitykla be knygų kolekcijos apie keliones? Audrius Ožalas, pats gana aktyvus ir patyręs keliautojas, atrinko, jo manymu, vertingiausių kelionių knygų sąrašą, kurios turėtų atsirasti skaitykloje ir padėti skaitytojams susiplanuoti keliones ar tiesiog leis „pakeliauti“ kartu su knygų autoriais aplink pasaulį.

Taip pat skaitykloje bus galima rasti geriausias per dešimtmetį išleistas lietuvių autorių knygas: nuo Ričardo Gavelio, Juozo Erlicko iki šių dienų populiariųjų autorių, tokių kaip Povilas Elijas Martynenko, Rimantas Kmita, Jurgita Jasponytė, Undinė Radzevičiūtė, Daiva Opolskaitė, Mindaugas Nastaravičius, Herkus Kunčius, Kęstutis Navakas, Kristina Sabaliauskaitė.

Įžymių, neeilinių asmenybių biografijos taip pat turėtų įkvėpti tuos, kurie nuo Naujųjų metų planuoja naujas pradžias ir ieško naujų atspirties taškų, patarimų ar įkvepiančių pavyzdžių. Šioje lentynoje skaitytojo lauks knygos apie Dalai Lamą, Popiežių Joną Paulių II, Jurgą Ivanauskaitę, Michelę Obamą, Dalią Grybauskaitę, Stive‘ą Jobsą, Valdą Adamkų ir kitus.

Vaikams ir paaugliams skirtoje knygų lentynoje mažieji apsidžiaugs tarp kitų knygų radę ir vieną gražiausių, šiais metais lietuviškai išleistą kalėdinę norvegų rašytojos Maja‘os Lunde kalėdinę istoriją su nepaprasto grožio iliustracijomis „Sniego sesė“.

Primename, kad Vilniaus Geležinkelio stotyje skaitykla veikia visa parą ir visus metus be jokių pertraukų. Tai bendra „Vilnius skaito“ ir Vilniaus geležinkelio stoties modernizavimo projekto „Vilnius Connect“ iniciatyva, kuri pradėjo veikti veikti šių metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius