Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje – knygų apie dvasinį tobulėjimą populiarumo banga

Didžiojoje Britanijoje neatslūgsta knygų, skirtų dvasinam augimui, jogai, „mindfulness“ meditacijai banga, skelbia guardian.co.uk. Šiais metais šiai temai skirtų knygų pardavimo augimas siekia 13,3 proc.
Kvėpavimas viena šnerve
Meditacija / Vida Press nuotr.

Šiuo metų Didžiosios Britanijos perkamiausių knygų sąrašų viršūnes šturmuoja budistų vienuolio Haemino Sunimo knyga „The Things You Can See Only When You Slow Down“, jos šiemet parduota 43 000 egzempliorių.

Dvasiniam augimui skirtų knygų pardavimai šiemet išaugo 13,3 proc., tuo tarpu kai bendri knygų pardavimai krito 1,6 proc.

„Westertones“ negrožinės literatūros pardavimų vadovas Clementas Knoxas teigia, kad tokios tendencijos susijusios su pastaruoju metu labai išpopuliarėjusia „mindfulness“ meditacija, o taip pat ir tuo, kad vis daugėja praktikuojančiųjų įvairias jogos rūšis.

„Piatkus Books“ įkūrėja Judy Piatkus teigia, kad ši mada gali būti siejama ir su pastaruoju metu visuomenėje pastebimais asmeninių prioritetų pokyčiais.

„Tūkstantmečio kartos atstovai nesivadovauja tokiomis pačiomis vertybėmis kaip vyresni žmonės. Jie žiūri į savo gyvenimą ir sako: „Tai neveikia, kaip man susitvarkyti savo gyvenimą? Kaip aš galiu būti geresne asmenybe?“ - sako ji.

„Žmonės ieško pagalbos šiais neapibrėžtumo pažymėtais laikais, - teigia ji. - Mes turime tiek daug priežasčių rūpesčiams, ir žmonės, norėdami pakeisti pasaulį, atsigręžia į dvasinius dalykus“.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad pastebima ir tai, jog vėl išpopuliarėjo ir tokios knygos kaip Paulo Coelho „Alchemikas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius