-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos metų knyga – nuo vaikiškų eilėraščių iki istorinių romanų

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka keturioliktą kartą kviečia išrinkti populiariausią ir gražiausią uostamiesčio knygą. Konkursas ir šiemet neapsiėjo be incidentų.
Klaipėdiečiai renka savo miesto metų knygą. Konkurse – žanrų įvairovė.
Klaipėdiečiai renka savo miesto metų knygą. Konkurse – žanrų įvairovė. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šiemet bibliotekos konkurse dalyvauja 25 leidiniai. Knygų žanrai – tikrai įvairūs: nuo vaikiškų eilėraščių iki mokslinių monografijų.

Kaip pasakojo konkurso sumanytoja, bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė, sumanymas kilo siekiant populiarinti Klaipėdoje išleistas knygas. Konkursas augo, plėtėsi, nuspręsta įtraukti ir klaipėdiečių rašytojų knygas, išleistas ir kitų leidyklų. Taip atsirado Mindaugo Milinio istoriniai romanai, filosofo Arvydo Juozaičio leidiniai, rašytojos Nijolės Kliukaitės-Kepenienės, Juozo Šikšnelio, Vytauto Čepo romanai.

Pastarojo knyga jau sukėlė atgarsių. Romanas „Siena“ aprašo kontroversiškai vertinamo pajūrio verslininko Gedimino Jackos bylą. Ši byla taip pavadinta, nors paties G.Jackos vaidmuo daugiau epizodinis.

Romane narpliojama trijų iki gyvos galvos nuteistų vyrų istorija. Rašydamas painią istoriją autorius lankėsi pas įkalintuosius, buvo ir pas patį G.Jacką. Šis, dalyvavęs knygos pristatymuose, piktinosi knyga ir grasino teismu.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Konkurse didelio susidomėjimo sulaukė vaikiškos knygos.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Konkurse didelio susidomėjimo sulaukė vaikiškos knygos.

B.Lauciuvienė prisiminė, kad ir praėjusiais metais neapsieita be incidentų. Konkurse dalyvavusi klaipėdiečio Andrejaus Fomino knyga „Lietuvos stačiatikių bažnyčios istorija“ sukėlė didelių abejonių dėl propagandinio ir manipuliacinio atspalvio. Bibliotekos vadovei pasirodė, jog knygoje skleidžiama žinia esą Lietuva niekada nebuvo vakarietiška, o prorusiška valstybė.

Pirmadienį 12 val. balsavimas bus stabdomas ir jau antradienį bus paskelbta gražiausia ir populiariausia knyga. Populiariausią išrinks skaitytojai, gražiausią – komisija. Visą mėnesį bibliotekos lankytojai galėjo pavartyti konkurse dalyvaujančius leidinius, buvo surengta aštuoniolika pristatymų vakarų, į kuriuos gausiai rinkosi skaitytojai

„Konkursas auga, darosi stiprus. Matome, kad ir balsuojančių skaičius išaugo. Mūsų tikslas populiarinti Klaipėdoje išleistas, klaipėdiečių parašytas knygas. Panašu, kad jį ir pasiekėme“, – šypsojosi bibliotekos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius