Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Knygos recenzija. Anantara das „Meilės troškulys. Vedų išmintis ieškantiems“

Anantara das – kadaise Algio Razmino vardu vadinęsis buvęs stambus verslininkas – šiandien yra bhakti jogas, ajurvedos gydytojas, psichologas ir brachmanas – pagal senąją vaišnavų tradiciją Indijoje įšventintas šventikas.
Knyga „Meilės troškulys. Vedų išmintis ieškantiems“
Knyga „Meilės troškulys. Vedų išmintis ieškantiems“ / Knygos viršelis

Šis žmogus yra didžiulė dovana Lietuvai. Jo žinios apie gyvenimą, dvasinio pasaulio pažinimas bei visoms gyvoms būtybėms puoselėjama meilė yra didžiausi turtai, kuriais dvasinis mokytojas dalinasi su visais, prašančiais jo pagalbos.

„Klauskite ko tiktai norite” – sako jis ir, rodos, pačias sudėtingiausias gyvenimo situacijas išgyvenantys žmonės klausia. Šiame klausimų-atsakymų rinkinyje žmonės prašo patarimų pakliuvę į itin keblias ar net baisias padėtis, susiklosčiusias poros, sutuoktinių, artimųjų santykiuose, susidūrus su ligomis ar priklausomybėmis, patiriant sunkumų savojo pašaukimo bei pilnatvės paieškose.

Šią knygą pavadinčiau maistu mūsų dvasiai ir dieviškajai dalelytei. Nors išjausti, pilni išminties, supratimo, meilės, o kartais ir griežtumo, Anantaros das atsakymai skirti konkrečiam žmogui, bendražmogiškos prigimties, norų bei ydų siejami, taip reikalingą žodį sau galime atrasti ir patys.

Skaitydami knygą, turime progą dar ir išgirsti dienoraščio formatu išreikštų kasdienių Anantaros das išgyvenimų, minčių bei vediniu žinojimu paremtų išaiškinimų apie pasaulio, gyvenimo veikimą, prasmę ir įvairių dalykų priežastis.

Kas iš tikrųjų yra meilė ir kaip reikia mylėti? Ką mes čia veikiame ir kokia viso to prasmė? Kodėl patiriame tiek daug sunkumų? Į kiekvieną klausimą yra atsakymas kaip ir viskas turi savas priežastis.

Tam, kad atkreiptume dėmesį į svarbiausius gyvenimo dalykus ar suprastume vienokias ar kitokias gyvenimo pamokas, rodos, esame priversti patirti nesėkmes, daryti klaidas ir net jas kartoti.

Tačiau, galbūt sukimasis užburtame rate tėra dar vienas ženklas, kad siekdami patirti tikrąją laimę turėtume pakilti aukščiau savuoju pykčiu, išdidumu, baime, godumu, egoizmu persmelkto „įprasto“ gyvenimo ribų?

DAUGIAU KNYGŲ RECENZIJŲ IEŠKOKITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius