-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas trumpasis prestižinės „Man Booker“ premijos knygų sąrašas

Trečiadienį paskelbtas prestižinės „Man Booker“ premijos sąrašas, kuriame – šeši kūriniai. Bene garsiausios pavardės sąraše – amerikiečių autoriai Paulas Austeris (knyga „4321“) ir George'as Saundresas („Lincoln in the Bardo“).
Trumpojo „Man Booker“ sąrašo knygos
Trumpojo „Man Booker“ sąrašo knygos / www.themanbookerprize.com nuotr.

Kaip rašo „The Guardian“, be jau minėtų autorių, kurie vadinami amerikiečių literatūros sunkiasvoriais, „Man Booker“ komisija į trumpąjį sąrašą įtraukė dar keturias knygas: škotų autorės Ali Smith romaną apie gyvenimą po „Brexit“ „Autumn“, Pakistano rašytojo Mohsino Hamido romaną „Exit West“, kuriame kalbama apie pabėgėlius. Sąraše yra ir dvi debiutinės knygos – britės Fionos Mozley romanas „Elmet“ ir amerikietės Emily Fridlund knyga „History of Wolves“.

Iš šio sąrašo tik vienas pakistanietis M.Hamidas 2007 metais jau buvo patekęs į „Man Booker“ premijos trumpąjį sąrašą su knyga „The Reluctant Fundamentalist“.

Į trumpąjį „Man Booker“ sąrašą neįtraukta Arundhati Roy, kuri iš šių metų nominantų buvo vienintelė, anksčiau laimėjusi šį apdovanojimą. Už trumpojo sąrašo ribų liko ir tokie garsųs autoriai kaip Sebastianas Barry, Kamila Shamsie, Zadie Smith. Realia pretendente laimėti šią premiją laikyta Colsono Whiteheado knyga „The Underground Railroad“ taip pat liko tik ilgajame sąraše.

Pusę šių metų trumpojo „Man Booker“ sąrašo sudaro amerikiečių autorių knygos. Įdomu yra tai, kad ir praėjusiais metais šį Didžiosios Britanijos literatūrinį prizą laimėjo autorius ir JAV Paulas Beatty.

Paskelbus šešias pretendentes laimėti premiją britų lažybininkas „Ladbrokes“ iš karto nurodė, kad favoritas laimėti „Man Booker“ prizą yra G.Saundersas (2/1). Antroje vietoje, pasak lažybininkų, lieka M.Hamidas ir F.Mozley (4/1). Mažiausios galimybės laimėti premiją suteikiamos P.Austerui (5/1) ir E.Fridlund (6/1).

Premijos laimėtojas bus paskelbtas spalio 17 dieną, specialios ceremonijos metu. Laimėtojui atiteks 50 tūkst. svarų sterlingų piniginis prizas ir literatūrinė šlovė. „Man Booker“ laikomas vienu svarbiausių literatūrinių apdovanojimų, kuriuo įvertinama anglų kalba leidžiamos knygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius