Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Paskelbta prestižinės „Man Booker“ premijos laureatė

Prestižine vadinamą „Man Booker“ literatūrinę premiją šiais metais laimėjo rašytoja iš Šiaurės Airijos Anna Burns ir jos knyga „Milkman“. Autorei be įvertinimo, kuris, neabejojama, gerokai padidins jos romano pardavimus, taip pat atiteko ir 50 tūkst. svarų piniginis prizas.
Anna Burns
Anna Burns / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Knygoje „Milkman“ A.Burns pasakoja apie trapios sielos merginą, kuri patiria seksualinę prievartą.

A.Burns tapo pirmąja rašytoja iš Šiaurės Airijos, laimėjusia šį prestižinį apdovanojimą. Taip pat pirmąja moterimi autore nuo 2012 metų, kuriai atiteko šis prizas. Būtent 2012 metais „Man Booker“ premiją laimėjo Hilary Mantel, o po to premija iki šių metų atitekdavo rašytojams vyrams.

„Milkman“ – trečioji rašytojos A.Burns knyga.

„Man Booker“ komisija nugalėtoją rinkosi iš šešių knygų, kurios buvo atrinktos į trumpąjį sąrašą: minėto A.Burns romano „Milkman“, Kanados prizininkės Esi Edugyan istorijos apie vergovę „Washington Black“, mitiniu pasakojimus paremto debiutinis Daisy Johnson romano „Everything Under“, premijos komisijos „bauginančiai autentiška“ pavadintos amerikiečių rašytojos Rachel Kushner knygos „The Mars Room“, Pulitzerio premijos laureato Richardo Powerso bestselerio „The Overstory“ ir debiutinio daug apovanojimų susilaukusio poeto Robino Robertsono romano „The Long Take“.

Ilgąjį premijos sąrašą, kuriame buvo trylika knygų, komisija atrinko iš 171 kūrinio.

Pastaruosius dvejus metus premiją laimėjo rašytojai iš JAV – George'as Saundersas (2017 metais su knyga „Linkolnas bardo būsenoje“ („Lincoln in the Bardo“) ir Paulas Beatty (2016 metais su knyga „Išpardavimas“ („The Sellout“). „Man Booker“ komisija pripažino, kad pastaraisiais metais amerikiečių rašytojai buvo stiprūs kandidatai laimėti šį literatūrinį prizą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius