Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti pretendentai į „Man Booker“ premiją: tarp kandidatų – ir O.Pamukas

Elena Ferrante, Orhanas Pamukas ir Kenzaburō Ōe pateko į ilgąjį prestižinio literatūrinio apdovanojimo „Man Booker“ sąrašą, skelbia guardian.co.uk.
Orhanas Pamukas
Orhanas Pamukas / „Scanpix“ nuotr.

13 knygų sąrašas buvo sudarytas iš 155 pretendenčių, į jį pakliuvo kūriniai rašytojai iš 12 šalių, rašančių 9 kalbomis. Sąraše – ir du Nobelio premijos laureatai: turkų rašytojas O.Pamukas ir japonų autorius K. Ōe. Yra čia ir du debiutuojantys autoriai: Fiston Mwanza Mujila iš Kongo ir Aki Ollikainen iš Suomijos. 

E.Ferrante į šį sąrašą pakliuvo su savo paskutine knyga Neapolio serijoje „The Story of the Lost Child“, o O.Pamukas – su savo kūriniu „A Strangeness in My Mind“ apie gatvės pardavėjo meilės romaną.  

Sąraše yra keli autoriai iš Azijos: Pietų Korėjos rašytoja Han Kang su romanu „The Vegetarian“, K.Ōe su savo 16-uoju romanu „Death by Water“, Indonezijos rašytojas Eka Kurniawanas su romanu „Man Tiger“ bei Kinijos rašytojas Yan Lianke su kūriniu „The Four Books“. Šį romaną autorius planavo 20 metų, dvejus metus rašė, 20 leidėjų Kinijoje atmetė šį kūrinį dėl jo politinio turinio, šioje šalyje knyga uždrausta. 

Šį romaną autorius planavo 20 metų, dvejus metus rašė, 20 leidėjų Kinijoje atmetė šį kūrinį dėl jo politinio turinio, šioje šalyje knyga uždrausta.

Populiarus Brazilijos autorius Raduanas Nassaras į sąrašą pakliuvo su 47 puslapių erotika persmelktu kūriniu „A Cup of Rage“, Austrijos rašytojas Robertas Seethaleris – su knyga „A Whole Life“, o Angolos autorius José Eduardo Agualusa – su kūriniu „A General Theory Of Oblivion“. Sąraše yra ir dvi rašytojos iš Prancūzijos – Marie Ndiaye su knyga „Ladivine“ ir Maylis de Kerangal su kūriniu „Mend the Living“.  

Trumpasis sąrašas, kuriame liks šešios knygos, bus paskelbtas balandžio 14 dieną, o nugalėtojas – gegužės 16 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius