-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios knygos: ką šią vasarą siūlo skaityti Billas Gatesas

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas yra aktyvus knygų skaitytojas ir dažnai kalba apie skaitymo naudą. Kasmet prieš vasarą milijardierius pasidalija sąrašu knygų, kurias rekomenduoja perskaityti kitiems. Šiais metais B.Gatesas taip pat paskelbė savo rekomendacijas.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vasara yra puikus metas pabėgti – į paplūdimį, į kalnus ar į puikių knygų pasaulį. Šiais metais aš susidūriau su knygomis, kurios leido man peržengti per save – stumti save iš komforto zonos“, – savo puslapyje gatesnotes.com pristatydamas vasaros knygų rekomendacijas kalba B.Gatesas.

Kaip rašo „Forbes“, milijardierius per metus perskaito apie 50 knygų ir daugumos jų apžvalgas skelbia savo asmeniniame puslapyje. O šią vasarą B.Gatesas siūlo perskaityti penkias knygas, kurių žanrų spektras platus – nuo filosofijos iki autobiografijų.

Beje, tradiciškai B.Gatesas paskelbė ir vaizdo siužetą, kuriame kalbama apie kiekvieną iš šių knygų. Jį galite peržiūrėti žemiau, o dabar susipažinkime, kokias penkias knygas B.Gatesas rekomenduoja šią vasarą paimti į rankas.

VIDEO: Penkios knygos: ką šią vasarą siūlo skaityti Billas Gatesas

Jimmy Carterio knyga „A Full Life“ – tai devyniasdešimtmetį perkopusio 39-ojo JAV prezidento memuarai. Šaliai politikas vadovavo 1977–1981 metais. Knygoje J.Carteris kalba apie savo gyvenimą. Drauge, žvelgdamas į pasaulio visuomenių progresą po Antrojo pasaulinio karo, jis pateikia savo vertinimus. O šios išvados nėra labai džiuginančios.

„Nors buvęs JAV prezidentas yra parašęs daugiau nei dvi dešimtis knygų, tačiau jis vis dar turi kelis puikius juokelius, kuriuos vartoja pasakodamas apie savo gyvenimą“, – apie knygą rašo B.Gatesas.

Knygos viršelis/Knyga „A Full Life“
Knygos viršelis/Knyga „A Full Life“

Pasak jo, nors memuaruose J.Carteris rašo apie praėjusius dešimtmečius, tačiau knyga pasirodo pačiu tinkamiausiu metu – kai pasitikėjimas politika ir institucijomis yra itin žemas.

J.D.Vance'as knygoje „Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis“ pasakoja savo gyvenimo istoriją. Tai memuarai, kuriuose autorius kalba apie tai, ką reiškia gimti vadinamosios darbininkų klasės šeimoje ir siekti savo svajonių, kai jau visam laikui esi pakrikštytas būti „žemesniu“. Ši knyga pateko tarp perkamiausių ir geriausių didžiausios pasaulyje elektroninės parduotuvės „Amazon“ 2016 metų knygų, o leidinys „The New York Times“ ją išskyrė tarp rekomenduojamų perskaityti kūrinių tiems, kurie nori geriau suprasti dabartinio JAV prezidento Donaldo Trumpo pergalę rinkimuose.

„Nors knyga siūlo pažvelgti į šeimos susidūrimą su skurdu, tačiau viskas slypi istorijoje, kurią J.D.Vance'as drąsiai pasakoja“, – apie knygą rašo „Microsoft“ įkūrėjas.

Knygos viršelis/Knyga „Hillbilly Elegy A Memoir of a Family and Culture in Crisis“
Knygos viršelis/Knyga „Hillbilly Elegy A Memoir of a Family and Culture in Crisis“

Jeruzalės universiteto profesoriaus Yuvalo Noaho Harari knyga „Homo Deus“ siūlo pažvelgti į mus, žmones. Profesorius analizuoja XXI amžiaus visuomenę – kur mes žengsime po to, kai sukursime dirbtinį intelektą? Kaip mes apsaugosime šį trapų pasaulį nuo pačių savęs? Tai su mūsų evoliucija susiję klausimai, į kuriuos autorius ieško atsakymų.

„Sutinku ne su viskuo, ką Harari rašo knygoje „Homo Deus“, bet jis pateikė įdomias įžvalgas apie galimą žmonijos ateitį“, – knygą vertina B.Gatesas.

Y.Harari išgarsėjo visame pasaulyje su knyga „Sapiens“, kurioje nuosekliai, glaustai ir itin žaismingai pasakojama, kokią įtaką žmonijai padarė trys svarbios revoliucijos: kognityvinė, prieš 12 000 metų kilusi žemės ūkio ir vos prieš 500 metų prasidėjusi mokslo revoliucija. Drąsios ir provokuojančios autoriaus įžvalgos šioje knygoje keičia daugelį nusistovėjusių sampratų apie pasaulį. Knyga praėjusiais metais pasirodė lietuvių kalba ir sulaukė didelio susidomėjimo. Literatūros kritiko Mariaus Buroko šios knygos apžvalgą galite rasti čia, štai čia ieškokite 15min knygų apžvalgininko Audriaus Ožalo recenzijos.

Knygos viršelis/Knyga „Homo Deus“
Knygos viršelis/Knyga „Homo Deus“

Jautrus Prancūzijos autorės Maylis de Kerangal romanas „The Heart“ pasakoja apie devyniolikmetį vaikiną, kuriam, patekus į avariją, ištinka koma – smegenys miršta, tačiau širdis dar nesustoja. Ji atiduodama donoro laukiančiai moteriai. Romanas autorę savo gimtinėje pavertė tikra žvaigžde.

„Nors šią knygą knygyne rasite prie fantastinės literatūros kūrinių, tačiau ji yra arčiau poezijos nei kas nors kitas“, – sako B.Gatesas ir priduria, kad šią knygą jam rekomendavo perskaityti žmona Melinda.

Knygos viršelis/Knyga „The Heart“
Knygos viršelis/Knyga „The Heart“

Televizijos laidos „The Daily Show“ vedėjas Trevoras Noahas knygoje „Born a Crime: Stories from a South African Childhood“ pasakoja savo gyvenimo istoriją. Tai pasakojimas apie išdykusį jauną žmogų, kuris atsiduria tokiame pasaulyje, apie kokį net nėra galvojęs. Ši knyga – tai T.Noaho sąlytis su savo baimėmis ir svajonėmis.

Knygos viršelis/Knyga „Born a Crime: Stories from a South African Childhood“
Knygos viršelis/Knyga „Born a Crime: Stories from a South African Childhood“

2016 metais pasirodžiusi knyga yra „The New York Times“ bestseleris, o tas pats leidinys ją yra išrinkęs tarp geriausių metų knygų.

„Visi tie, kurie žiūri Trevoro Noaho šou, žino, kad jo istorijos verčia juoktis“, – apie knygą sako milijardierius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Penkios geriausios knygos, kurias 2016 metais skaitė Billas Gatesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius