Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penkios knygos, kurias 2017 metais Billas Gatesas skelbia geriausiomis

Metams artėjant prie pabaigos žiniasklaidoje galima rasti vis daugiau geriausių metų knygų sąrašų. Tokių knygų dešimtuką jau paskelbė „The Washington Post“ leidinys. Neabejingas tokiems skaitymo sąrašams lieka ir „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, kuris tradiciškai metų pabaigoje paskelbia penkias geriausias per metus perskaitytas knygas. Tiesa, tokį savo skaitymo rekomendacijų sąrašą milijardierius skelbia ir artėjant vasarai.
Milijardierius Billas Gatesas
Milijardierius Billas Gatesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kokias geriausias metų knygas išskiria „The Washington Post“, galite skaityti čia.

15min taip pat renka Metų knygą – už geriausias per metus išleistas knygas skaitytojai raginami atiduoti savo balsą.

„Skaitymas yra mano mėgstamiausias būdas patenkinti smalsumą. Nors man pasisekė, kad aš turiu galimybių susitikti su daug įdomių žmonių, aplankyti daug įdomių vietų, bet vis dar manau, kad knygos yra geriausias būdas atrasti naujas dominančias temas“, – savo tinklaraštyje gatesnotes.com rašo B.Gatesas.

Tradiciškai su geriausių metų knygų sąrašu B.Gatesas pateikia ir jų vaizdo pristatymą.

O dabar kviečiame susipažinti su knygomis, kurias „Microsoft“ įkūrėjas šiais metais išskyrė kaip geriausias.

VIDEO: Penkios knygos, kurias 2017 metais Billas Gatesas skelbia geriausiomis

„The Best We Could Do“

Debiutiniame grafiniame romane iš Vietnamo kilusi ir dar vaikystėje į Jungtines Valstijas išvykusi gyventi rašytoja Thi Bui pasakoja savo gyvenimo istoriją. Romane analizuojama, ką reiškia būti pabėgėlių tėvais. Thi Bui iš Vietnamo išvyko dar 1978 metais, tačiau tik po to, kai pati tapo motina, pradėjo domėtis ir analizuoti, kaip jautėsi jos tėvai, kokia buvo jų patirtis gyvenant su mažu vaiku aplinkoje, kurioje yra daug užsieniečių.

Knygos viršelis/Knyga „The Best We Could Do“
Knygos viršelis/Knyga „The Best We Could Do“

„Evicted: Poverty and Profit in the American City“

Jei norite geriau suprasti, kaip skurdas įsišaknijęs Jungtinėse Valstijose ir kur yra jo užuomazgos, turėtumėte perskaityti Prinstono universiteto sociologo Matthew Desmondo knygą, kurioje kalbama apie krizinę situaciją Milvokio mieste. Kaip sako B.Gatesas, ši knyga piešia išsamų ir gerai gyvenimą skurde iliustruojantį vaizdą. „Ši knyga man leido geriau suprasti, kokia yra prasta šios šalies situacija, nei bet koks kitas anksčiau skaitytas leidinys“, – apie knygą sako „Microsoft“ įkūrėjas.

Knygos viršelis/Knyga „Evicted: Poverty and Profit in the American City“
Knygos viršelis/Knyga „Evicted: Poverty and Profit in the American City“

„Believe Me: A Memoir of Love, Death, and Jazz Chickens“

Tai žinomo Anglijos komiko Edwardo Johno Izzardo memuarų knyga, pasakojanti apie tai, kokią buvo sunki jo vaikystė, bet jis nepasidavė, kol tapo tarptautine žvaigžde. Kaip teigia B.Gatesas, jei esate šio komiko gerbėjas, knyga jums tikrai patiks. „Knyga parašyta tokiu stiliumi, kaip ir per pasirodymus kalba pats komikas. Ją skaitydamas keletą kartų garsiai juokiausi“, – atvirauja milijardierius.

Knygos viršelis/Knyga „Believe Me: A Memoir of Love, Death, and Jazz Chickens“
Knygos viršelis/Knyga „Believe Me: A Memoir of Love, Death, and Jazz Chickens“

„The Sympathizer“

Tai debiutinė Vietnamo rašytojo Vieto Thanho Nguyeno knyga, kuri iš karto pelnė prestižinę Pulitzerio premiją grožinės literatūros kategorijoje. Knyga taip pat apdovanota dar keliais literatūriniais prizais. Joje pasakojama apie Vietnamo karą, bet pasakojimas skaitytoją nukelia į dar nepatirtą situaciją – istorija dėstoma žvelgiant ne iš amerikiečių karių fronto pusės, bet iš dvigubo agento perspektyvos, kario, kuris kariavo abiejose fronto linijose.

Knygos viršelis/Knyga „The Sympathizer“
Knygos viršelis/Knyga „The Sympathizer“

„Energy and Civilization: A History“

Knygos autorius Vaclavas Smilas – mokslininkas, vienas mėgstamiausių B.Gateso autorių. Knygoje pasakojama apie tai, kaip elektros energijos poreikis keitė žmonijos istoriją – nuo pat malūnuose gaminamos elektros iki šių dienų atsinaujinančios elektros energijos šaltinių. B.Gatesas sako, kad tai nėra pati lengviausia knyga, tačiau ją perskaičius galima pasijausti protingesniu ir geriau suprasti, kaip energetika keičia civilizacijas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min Metų knygos rinkimai: balsuokite ir padėkite išrinkti

Knygos viršelis/Knyga „Energy and Civilization: A History“
Knygos viršelis/Knyga „Energy and Civilization: A History“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius