-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Kingas – apie D.Trumpą: „Tai blogiau nei mano siaubo istorijos“

Amerikiečių rašytojas Stephenas Kingas nėra didelis JAV prezidento Donaldo Trumpo gerbėjas. Tai jis iliustravo dar vienu kandžiu pasisakymu, nukreiptu į Baltuosiuose rūmuose dirbantį šalies vadovą.
Stephenas Kingas
Stephenas Kingas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Independent“, siaubo istorijų meistru vadinamas S.Kingas teigė, kad D.Trumpo priėjimas prie branduolinių ginklų valdymo yra blogiau nei bet kuri garsaus amerikiečių rašytojo sukurta siaubo istorija.

„Trumpas tviteryje per pirmas 100 prezidentavimo dienų nupiešė gana aiškų savo portretą – tai beveik vadovėlyje aprašytas narcisistinės asmenybės sutrikimas“, – apie JAV prezidentą pasisakė S.Kingas.

„Šis vyras laiko pirštus ant branduolinių ginklų paleidimo mygtuko – tai yra blogiau nei bet kuri mano parašyta istorija“, – ironizavo garsaus siaubo romano „Švytėjimas“ autorius.

Dar prieš D.Trumpui tampant JAV prezidentu, S.Kingas neslėpė nusistatymo prieš jį. Autorius buvo vienas iš šimtų rašytojų, pasirašiusių D.Trumpą kritikuojantį laišką. O štai balandį S.Kingui pro akis nepraslydo D.Trumpo įsakymu numesta bomba Afganistane. Tuomet rašytojas teigė: „Jei savo vyriškumą demonstruoji numesdamas bombą ant Afganistano, turėk vyriškumo paskelbti ir savo mokesčių ataskaitas.“

D.Trumpas vis dar nėra paskelbęs savo mokesčių deklaracijų, dėl kurių yra viešai kritikuojamas.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

S.Kingas apie dabartinį JAV prezidentą ir jo rinkėjus yra paskelbęs ir istoriją, kurią žiniasklaida praminė trumpiausiu rašytojo kūriniu. „Mano naujausia siaubo istorija: vieną kartą gyveno žmogus vardu Donaldas Trumpas ir jis ketino tapti JAV prezidentu. Kai kurie žmonės norėjo, kad jis laimėtų“, – spalį tvirteryje rašė S.Kingas.

Istoriją anglų kalba sudaro viso labo 26 žodžiai. O ilgiausias JAV rašytojo kūrinys „The Stand“ yra 1153 puslapių apimties.

TAIP PAT SKAITYKITE: Marius Burokas apie Stepheno Kingo „Švytėjimą“: „Tai viena baisiausių XX a. siaubo knygų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius