Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė „Booker“ premija keliauja į Nyderlandus – jauniausia laureatė per prizo teikimo istoriją

Trečiadienio vakarą paskelbtas tarptautinės kategorijos „Booker“ premijos laureatės – jomis tapo 29-erių Nyderlandų rašytoja ir poetė Marieke Lucas Rijneveld ir knygos „The Discomfort of Evening“ į anglų kalbą vertėja Michele Hutchison. Laureatės pasidalins 50 tūkst. svarų sterlingų siekianti piniginį prizą.
Tarptautinė „Booker“ premija keliauja į Nyderlandus
Tarptautinė „Booker“ premija keliauja į Nyderlandus / www.thebookerprizes.com nuotr.

M.L.Rijneveld tapo jauniausia tarptautinės „Booker“ premijos laureate per šio literatūrinio prizo teikimo istoriją, pažymi "The Guardian".

Autorei ir vertėjai premiją atnešęs besteleris „The Discomfort of Evening“ pasakoja apie religingoje šeimoje augančią merginą, kurios brolis miršta nelaimingo atsitikimo metu. Paskendusi sielvarte ji pasineria į slapčiausias savo fantazijas.

Nyderlanduose gyvenanti M.L.Rijneveld yra naujas literatūrinis balsas šalyje, bet yra jau spėjusi susilaukti įvertinimo. 2015 metais autorės poezijos knyga buvo apdovanota už geriausią poezijos debiutą, o 2018 metais gimtojoje šalyje išleistas romanas „The Discomfort of Evening“ ne tik tapo besteleriu, bet ir sulaukė palankių kritikų atsiliepimų bei literatūrinių įvertinimų.

Šiemet į tarptautinę „Booker“ premiją taikėsi 124 kūriniai, kurie į anglų kalbą išversti iš 30 kitų užsienio kalbų.

Tarptautinės kategorijos „Man Booker“ premija teikiama kiekvienais metais už knygą, išverstą į anglų kalbą ir išleistą Jungtinėje Karalystėje arba Airijoje. Šis prizas išsiskiria dėmesiu vertėjams – 50 tūkst. svarų sterlingų siekianti premija dalijama perpus ir atitenka knygos autoriui ir kūrinį į anglų kalbą išvertusiam vertėjui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius