Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugėje – pažintis su alaus ir aludarystės tradicijomis Lietuvoje

Knygų mėgėjų visus metus laukiamoje šventėje „Vilniaus knygų mugėje 2012“ leidykla „Vaga“ tradiciškai kvies į daugybę intriguojančių susitikimų su populiarių knygų autoriais.
Knyga „Volfas Engelman. Bravoro istorija nuo 1853 m.“
Knyga „Volfas Engelman. Bravoro istorija nuo 1853 m.“ / Knygos viršelis

Skaitytojai turės progą susitikti su režisieriumi, dokumentinių istorinių filmų kūrėju ir motociklininku Rimu Bružu, kuris pristatys savo knygą „Bikerstory.LT“, Rasa Aškinyte, kuri pristatys rudenį išleistą romaną „Lengviausias“. Kęstutis Navakas ir jauna kūrėja Akvilė Žilionytė Vilniaus knygų mugėje pristatys bendrą kūrinį – laiškų romaną „Visi laiškai – žirafos“, o Genovaitė Bončkutė-Petronienė — savo ketvirtąjį romaną „Neįvykusi terapija“.

Be intriguojančių susitikimų su jau pažįstamais ir mylimais lietuvių autoriais, „Vaga“ pakvies susitikti ir su Vilniuje gyvenančia rusų kilmės rašytoja Lena Eltang, kuri pristatys savo pirmą lietuvių kalbą išleistą romaną „Akmeniniai klevai“. Už šį kūrinį prieš dvejus metus ji buvo apdovanota prestižine rusų literatūros premija „Novaja slovestnost“.

„Tačiau tai ne visi intriguojantys susitikimai šiųmetėje Vilniaus knygų mugėje, į kuriuos kviečiame knygų mėgėjus. Mūsų stendas turėtų būti itin patrauklus ir įdomus vyrams. Ypač tiems, kurie domisi lietuvišku alumi ir aludaryste Lietuvoje. Mūsų leidyklos stende viešės istorikės Vilma Akmenytė-Ruzgienė ir Giedrė Milerytė, kurios pristatys vos prieš kelias savaites išleistą knygą „Volfas Engelman. Bravoro istorija nuo 1853 m.“, – sako Asta Mikelionytė, knygynų tinklo „Vaga“ pardavimų ir rinkodaros vadovė.

Pasak jos, tai bus puiki proga visiems besidomintiems alumi ir jo kultūra iš pirmų lūpų išgirsti daug intriguojančių faktų apie šį gėrimą, jo vartojimo tradicijas. Knygos „Volfas Engelman. Bravoro istorija nuo 1853 m.“ autorės leidyklos „Vaga“ stende viešės šeštadienį, vasario 25 d., nuo 11 iki 15 val.

Pasak minėtos knygos leidimą inicijavusios alaus daryklos „Volfas Engelman“ generalinio direktoriaus Vytauto Meišto, ši knyga yra įdomi ne tik lietuviško alaus istorija ir aludarystės tradicijomis besidomintiems žmonėms, bet ir tiems, kuriems įdomi lietuviško verslo istorija.

„Dažnai tenka išgirsti nuomonę, kad Lietuvos verslas dar labai jaunas, todėl neturi susiformavusių tradicijų ir kultūros, tačiau taip sakyti nėra teisinga, žvilgtelėkime į tarpukarį. Juk tuo laikotarpiu tikrai buvo susiformavusios tradicijos ir iš to meto verslininkų, jų iniciatyvų galima daug ko pasimokyti“, – įsitikinęs V. Meištas.

Pasak knygą rengusios istorikės V. Akmenytės-Ruzgienės, knygoje aprašyti su visos pramoninės alaus gamybos Lietuvoje pradžia susiję istoriniai faktai, apžvelgiama, kaip politinės aplinkybės paveikė šalies aludarystės raidą, koks alus buvo populiarus tarpukariu, kokią vietą lietuviško alaus istorijoje užima Kaunas, ką šiam gėrimui ir jo gamintojams teko išgyventi karo metais. Rengiant knygą, istorikės rėmėsi šalies archyvuose rastais istoriniais dokumentais, senąja periodika, tačiau svarbiu informacijos šaltiniu joms tapo ir pokalbiai su ilgamečiais alaus daryklos darbuotojais.

Knygų mugės metu leidyklos „Vaga“ stende pirmą kartą visi norintys galės įsigyti knygą „Volfas Engelman. Bravoro istorija nuo 1853 m.“. Ji kainuos 45 litus. Vėliau leidinį bus galima įsigyti ir didžiuosiuose „Vaga“ knygynuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius