-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ir Klaipėdoje – išskirtinė galimybė susitikti su literatūros žvaigžde Lutzu Seileriu

Į Lietuvą atvyksta vienas žymiausių šiuolaikinių vokiečių rašytojų Lutzas Seileris. Neseniai lietuvių kalba pasirodė jo romanas „Kruzas", už kurį autorius pelnė „Man Booker" ir Goncourt'ų premijoms prilygstantį Vokietijos romano prizą. Susitikimai su L.Seileriu vyks birželio 27 d. 17 val. MO muziejuje Vilniuje ir birželio 28 d. 18 val. Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje.
Lutzas Seileris
Lutzas Seileris / „Scanpix“/AP nuotr.

Pranešime skelbiama, kad šio autoriaus vizitas – ypatingas įvykis literatūros pasaulyje. Kelionių ir viešumos nemėgstantis rašytojas labai retai rengia savo knygų pristatymus užsienyje. Šiuo metu į naujo romano rašymą susitelkęs autorius padarė išimtį literatūros mėgėjams Lietuvoje ir vienintelius šių metų susitikimus su skaitytojais surengs būtent čia. Mūsų šaliai rašytojas jaučia ypatingus sentimentus – būtent Lietuvos pajūryje buvo sukurtas filmas pagal pristatomą romaną „Kruzas“.

„Kruzas“ – tai puikiu poetiniu stiliumi parašytas šiuolaikinis kūrinys, pasakojantis apie paskutinius VDR gyvavimo metus ir nenumaldomą, sunkiai nusakomą laisvės troškimą. Vertimas, atliktas vienos geriausių vertėjų iš vokiečių kalbos, Zitos Baranauskaitės-Danielienės, papildo lietuvių kalba pasirodančios kokybiškos šiuolaikinės grožinės literatūros lentyną.

Knygos viršelis/Lutzas Seileris „Kruzas“
Knygos viršelis/Lutzas Seileris „Kruzas“

1989-ieji, Berlyno siena greit grius, bet Vokietijos Demokratinės Respublikos gyventojai to dar nežino. Laisvamaniai, svajotojai ir gatvės filosofai, nepritampantys savo šalyje, būriais traukia į prie VDR krantų esančią Hidenzės salą, kurioje kuriasi keista atskalūnų bendruomenė. Daugelis ten randa bent sąlygišką laisvę ir ten gali būti tokie, kokie yra iš tikrųjų. Saloje pernakt dega laužai, rengiamos nuogalių maudynės, mezgasi santykiai. O tik už 50 kilometrų – Danijos krantai, viliojantys priimti pavojingą sprendimą – plaukti iš Rytų bloko. Ši sala – tai ribinis taškas: jį pasiekęs žmogus gali eiti ir toliau. Tai vieta, kur atsidūręs emigruoji iš šalies nekirsdamas jos sienų.

Šią utopinę bendruomenę – tokia iš tiesų egzistavo Hidenzėje 1989 metais – palaiko vietos kavinėje dirbantis charizmatiškas jaunuolis Kruzas, tapęs tikru atvykėlių guru. Jis atskalūnams randa darbo ir gyvenamą vietą. Jo sesuo jau bandė bėgti. Todėl jaunuolio pasirinkta misija – sulaikyti jaunus ir veržlius žmones paties sukurtoje vasaros laisvės oazėje.

Į salą atvyksta draugės neseniai netekęs literatūros studentas Edas, kuris tampa Kruzo patikėtinu. Jų draugystė vis stiprėja, jie tampa vis artimesni. Tačiau kiek tęsis Kruzo misija?

L.Seileris pats jaunystėje dirbo Hidenzės saloje. Po daugelio metų jis sutiko žmonių, kuriems pavyko beveik neįmanomas dalykas – pabėgti iš Rytų bloko apiplaukus Hidenzės kyšulį. Šis romanas – subtili kelionė, šiek tiek nostalgiška, nekasdieniška, į kurią kviečia nenusakomas laisvės, kitokio gyvenimo, kitokio pasaulio ilgesys.

Susitikimo su autoriumi renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius