Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Festivalio „Akacijų alėja“ scenoje – nuo Jurgos Šeduikytės iki Rolando Kazlo

Liepos 9-ąją vienuoliktasis dainuojamosios poezijos festivalis „Akacijų alėja“ į Kulautuvą vėl sukvies šio muzikos žanro mylėtojus. Tradicinio muzikos renginio organizatoriai vienos dienos festivalyje laukia ne mažiau nei 10 tūkst. žiūrovų, kuriems koncertuos bardai Domantas Razauskas, aktoriai Saulius Bareikis ir jo sūnus Jokūbas Bareikis, Aleksandras Makejevas, bet ir dainuojamojoje poezijoje save išbandantys atlikėjai Mantas Jankavičius, Deivis, Jurga Šeduikytė bei aktorius Rolandas Kazlas.
Vienuoliktajame festivalyje skambės ir naujutėlaitė, tik ką pagaminta žalia gitara ,,Akacija“. Ją baigiantis spaudos konferencijai išbandė V. Stakėnas.
Vienuoliktajame festivalyje skambės ir naujutėlaitė, tik ką pagaminta, žalia gitara ,,Akacija“. Ją baigiantis spaudos konferencijai išbandė V.Stakėnas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pastarasis pirmą kartą viešai atliks dainas pagal savo paties eilėraščius. Vieną dieną truksiantis festivalis laikosi tradicijos – koncertai vyks Kulautuvos pušų amfiteatre. Atvykti į kurortinį Kauno rajono miestelį bus galima laivu – iš Kauno, senosios Nemuno prieplaukos, šeštadienį jis išplauks 16 val. (įsigyti bilietus galima „Tiketoje“). Sugrįžti laivu nebepavyks, tačiau į Kauną bus numatytas autobusas, kuris iš Kulautuvos išvyks 24 val., pasibaigus pagrindiniam koncertui.

Šiemet organizuojant renginį iš anksto numatytos automobilių stovėjimo vietos ir tiems žiūrovams, kurie į festivalį atvyks savo transportu.

,,Pasimokėme iš pernykščių klaidų. Šiemet automobiliams statyti bus paliktos erdvės (senojoje estradoje ir prie senosios prieplaukos), automobiliai nukreipiami, kur važiuoti – kelią rodys rodyklės, eismą reguliuos ir policijos pareigūnai. Aplinkinėse gatvėse eismas bus leidžiamas tik viena kryptimi“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis.

Kaip ir ankstesniais metais, netoli festivalio scenos bus įkurtas palapinių miestelis, kuriame galės įsikurti ir žiūrovai, atvykę nameliais ant ratų.

Krautuvėlėje – autografų dalybos

„Į festivalį „Akacijų alėja“ atvyksta asmenybės. Todėl nėra labai svarbu, ar jie atitinka stereotipinę bardo sąvoką, ar ne. Tai žmonės, kuriems nereikia nei specialaus apšvietimo, nei orkestrų. Užtenka balso ir vieno instrumento. Tokie yra ir šių metų festivalio dalyviai“, – teisindamasis, kodėl šiemet programoje tiek daug garsių veidų, aiškino festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Festivalio ordinai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Festivalio ordinai

Laikantis tradicijos festivalį pradės jaunųjų atlikėjų pasirodymai. Dalyviai taip pat prisimins ir aplankys pernai, festivalio dešimtmečiui paminėti, pasodintą akaciją. „Visi draugiškai laistysime ją su žaliais laistytuvais“, – šmaikštavo V.Stakėnas.

Nebus pamirštas ir neoficialus „Akacijų alėjos“ krikštatėvis – a.a. maestro Vytautas Kernagis. Šiemet jam būtų sukakę 60 metų. Ta proga garsiausius jo kūrinius atliks jaunas kolektyvas ,,AvenueAcoustic“.

Tarp festivalio dalyvių – būrys matytų veidų. Tačiau „Akacijų alėjoje“ jie – naujokai. Tik A.Makejevas jau yra dainavęs Kulautuvos publikai. Atvykusieji galės išgirsti aktoriaus ir dainininko M.Jankavičiaus, „MTV Europe Music Awards“ laureatės J.Šeduikytės, aktoriaus ir bardo S.Bareikio, jo sūnaus, taip pat aktoriaus J.Bareikio, aktoriaus, režisieriaus, skaitovo, du kartus Auksinio scenos kryžiaus ir Nacionalinės premijos laureato R.Kazlo, Kauno valstybinio muzikinio teatro solisto, televizijos laidų vedėjo Deivio bei kitų atliekamus kūrinius. Tarp dalyvių bus ir televizijos projekto „Lietuvos talentai“ laureatai – kolektyvas „Bjelle ir PeRu“. Tradiciškai ant scenos lips ir festivalio siela – V.Stakėnas.

Atlikėjams bus įteikti tradiciniai ,,Akacijų alėjos“ ordinai. Iki šiol juos yra gavę 95 ankstesnių festivalių dalyviai. Kam atiteks jubiliejinis, 100-asis, ordinas, kol kas – paslaptis.

Viena iš kelių festivalio naujovių – krautuvėlė. Nulipę nuo scenos atlikėjai joje dalins autografus, bus galima įsigyti kompaktinių diskų, renginio dalyvių atsivežtų knygų, kitų išliekamąją vertę turinčių daiktų.

VIDEO: Virgis Stakėnas išbandė festivalio „Akacijų alėja" gitarą

Vienuoliktajame festivalyje skambės ir naujutėlaitė, tik ką pagaminta žalia gitara ,,Akacija“. Ją baigiantis spaudos konferencijai išbandė V.Stakėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius