-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 03

Lietuvoje to nebuvo: Vilniuje veikiančioje spaustuvėje vinilus gaminasi ir Lietuvos žvaigždės, ir užsienio atlikėjai

Verkių regioninio parko teritorijoje nuo XIX a. veikusio popieriaus fabriko pastate jau daugiau nei pusmetį yra gaminamas ne popierius, bet vinilinės plokštelės. Visiškai naują puslapį Lietuvos muzikos istorijoje atvertė įmonė „Green lakes pressing“. Vienas jos steigėjų, prodiuseris Lauras Lučiūnas teigia, kad šiandien plokštelės yra tapusios neatsiejama muzikos industrijos dalimi, o jaunosios kartos atranda ne tik malonumą klausytis muzikos analoginiu formatu, bet ir kolekcionuoti vinilus.
„Green lakes pressing“
„Green lakes pressing“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Būtent tai puikiai liudija ir skaičiai: per pirmąjį pusmetį įmonė jau pagamino apie 110 skirtingų pavadinimų vinilų, o bendras jų skaičius viršija 200 tūkst. Pasak L.Lučiūno, šiandien per parą čia galima „iškepti“ 1000 plokštelių, kurios čia pat tikrinamos, dedamos į dėžutes, pakuojamos ir siunčiamos užsakovams.

„Daugiausia dirbame su Lietuvos muzikantais ir siekiame patenkinti jų leidybinius poreikius. Tačiau bendradarbiaujame ir su užsienio leidėjais bei atskirais muzikantais, o mūsų pagaminti vinilai jau yra iškeliavę į Latviją, Estiją, Belgiją, Olandiją, Prancūziją, Ispaniją, Lenkiją, Izraelį, Ameriką ir kitas šalis“, – vedžiodamas po gamybines patalpas pasakoja L.Lučiūnas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Green lakes pressing“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Green lakes pressing“

Anot jo, nors svarbiausią gamybos dalį sudaro lietuviška produkcija, tačiau tiražai didesni užsienietiškų vinilų. Pasak žinomo prodiuserio, Lietuvos muzikantų plokštelių tiražų vidurkis yra 300–500 vnt. O didžiausias jų spaustuvėje pagamintas tiražas, tiesa, užsienio rinkai, siekia 1500 vnt.

Tarp čia pagamintų Lietuvos muzikantų plokštelių tokie populiariosios muzikos vardai kaip Alina Orlova, Jazzu, Jessica Shy, Vaidas Baumila, alternatyvios muzikos gerbėjams gerai pažįstami Liudas Mockūnas ar Kipro Mašanausko ir Romo Lileikio albumas „Requiem“.

Mums besilankant šioje jaukioje vinilų spaustuvėje, kelios darbuotojos kaip tik baigė pakuoti grupės „Vairas“ plokšteles, o ant darbo stalo gulėjo ir žinomo pop šlagerių dainininko Radžio vinilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius