Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 08

Nida Jazz Maratonas 2022 uždarytas su nostalgijos nata: taikos žiburys nenustos šviesti klausytojų širdyse

22-ąjį Nida Jazz Maratonas festivalį uždarė improvizuota ir įvairialypė Chanda Rule & „Sweet Emma Band“ grupė bei žymus Kauno bigbendas su vyriausiuoju dirigentu Jievaru Jasinskiu.
Nida Jazz Maratonas 2022 uždarytas su nostalgijos nata
Nida Jazz Maratonas 2022 uždarytas su nostalgijos nata / Organizatorių nuotr.

Festivalio organizatorius ir prodiuseris Leonidas Šinkarenko sako, kad šių metų festivalio tema – taika, tad įžiebti Nidos švyturį festivalio metu kaip taikos simbolį buvo svarbu norint atkreipti dėmesį į pamatines žmogaus vertybes.

„Turime išmokti vertinti tai, ką, atrodo, turime savaime suprantamą – laisvę. Šį festivalį pavadinau Taikos festivaliu, nes noriu, kad visi prisimintume, ką turime ir nenustotume vertinti. Festivalis yra laukiamas, jei čia atvažiuoja žmonės iš visos Lietuvos, tai reiškia jiems patinka, ką mes kuriame. Muzika vienija žmones, o tos vienybės mums labai dažnai trūksta gyvenime“, – dalijasi mintimis festivalio organizatorius ir prodiuseris Leonidas Šinkarenka.

22-ą kartą vykusiame festivalyje koncertų klausėsi gausus džiazo gerbėjų būrys. Festivalį remia mecenatas SEB bankas, generalinis rėmėjas advokatų kontora Glimstedt, pagrindiniai rėmėjai ERGO, Blue Bridge, Jurės medis Glulam. Festivalio automobilis – KIA. Organizatoriai dėkoja Neringos miesto savivaldybei už pagalbą organizuojant festivalį.

„Padėkos rėmėjams koncertų metu nėra klišė. Aš esu kiekvienam jų nuoširdžiai dėkingas. Jų dėka mes galime organizuoti šventę poilsiautojams ir Nidos svečiams. Džiaugiuosi mūsų ilgametėmis partnerystėmis ir vertinu jų indėlį. Todėl kiekvienas Ačiū yra tikras ir iš širdies“, – sako Leonidas Šinkarenka.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius