Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 26

Socialinius tinklus užkariauja nauja lietuviška programėlė: ją pamėgo ir melomanai, ir keliautojai

„Xylo“ – taip vadinasi muzikos mylėtojų jau spėta pamėgti lietuviška vaizdo klipų kūrimo programėlė išmaniuosiuose telefonuose. Prieš pusmetį startavusi šiandien ji jungia tūkstančius vartotojų, tarp kurių – ir profesionalūs muzikantai. Programėlės dėka vos per kelias akimirkas galima įrašyti kelis originalius garso takelius, filmuoti mėgstamus vaizdus ir kurti žaismingus vaizdo klipus.
Laura Kornelija Inamedinova ir Ethanas Jordanas
Laura Kornelija Inamedinova ir Ethanas Jordanas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Programėlę jau spėjo išbandyti „Baltasis Kiras“, taip pat – „Eurovizijos“ atrankoje sužibėjusi Kotryna Juodzevičiūtė.

„Labai džiaugiuosi, jog atsiranda tokios programėlės, kad galima žaidimo forma pateikti rimtus dalykus“, – 15min pasakojo Kotryna.

Specialioje studijoje vykusiame filmavime dalyvavo ji ir dar penki pritariantys vokalistai, čia jie drauge nufilmavo po kelis vaizdo įrašus, kuriuos vėliau jungė kartu su garso takeliu – taip gimė žaismingas klipas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė

„Įrašinėti buvo labai smagu. Gal tik vieno pasigedau – geresnės vaizdo kokybės, ji šiek tiek kliūva. Suprantu, kad gal ji pasikeis, kai patys mobilieji telefonai patobulės, jų kameros taps naujoviškesnės. Kita vertus, pati programėlė – tikrai labai kieta. Smagu, kad ji jungia muzikantus visame pasaulyje, kad absoliučiai kiekvienas gali prisijungti, sukurti kažką neįtikėtino ir paskui dalintis su kitais“, – mintimis dalijosi dainininkė.

A post shared by Xylo (@getxylo) on

Panašiai „Xylo“ vertina ir grupės „Baltasis Kiras“ narys Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas. Pasak jo, tokia videoklipų programėlė – smagus žaidimas norintiems paeksperimentuoti su muzika ir nufilmuotais siužetais, tačiau ji daugiau skirta mėgėjams, pradedantiems, ne profesionalams.

„Profesionaliems muzikantams ši programėlė per paprasta, jie ieško sudėtingesnių. Tai programėlė žmogui, kuris nori pateikti savo muzikines interpretacijas, nufilmuotas mobiliuoju telefonu. Tiems, kurie savo muziką nori perteikti naudodami įvairius vizualinius sprendimus“, – 15min kalbėjo Tautvydas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Baltasis Kiras“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Baltasis Kiras“

Pasak jo, „Xylo“ idealiai tinka tiems, kurie ieško paprastesnių sprendimų, pradedantiesiems – už juos daug ką padaro pati programėlė. „Lengvo pobūdžio apps‘as – tarsi žaidimas, kuriame galima ne tik žaisti pačiam, bet ir susirasti bendraminčių. Tai tam tikras susipažinimo būdas. Jis turėtų vesti į naujų grupių formavimąsi, sudominti jaunus atlikėjus, kurie groja namuose“, – kalbėjo muzikantas.

15min redakcijoje apsilankę „Xylo“ atstovai Ethanas Jordanas ir Laura Kornelija Inamedinova pasakojo, jog idėja sukurti panašią muzikinę platformą kilo prieš keletą metų. Užkariauti muzikinę erdvę tapo jų iššūkiu.

„Norėjome sukurti platformą, kuri būtų skirta muzikantams ir grupėms, o taip pat – visiems, kurie domisi muzika, kurie nori kurti, eksperimentuoti. Pamanėme, kad įdomu, jog žmonės patys įrašytų ta, kas jiems įdomu, o iš to gimtų smagus klipas“, – 15min pasakojo E.Jordanas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Kornelija Inamedinova ir Ethanas Jordanas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Kornelija Inamedinova ir Ethanas Jordanas

Taip palaipsniui kilo mintis sujungti kelis skirtingus garso takelius, juos maišyti tarpusavyje, taip ieškant įdomesnių sprendimų.

Praėjusių metų rugsėjį programėlė buvo pristatyta „Loftas Fest“ festivalyje, vėliau buvo vis tobulinama. „Supratome, kad ji veikia, kad jos reikia norintiems kurti muziką, kad ji įdomi“, – kalbėjo E.Jordanas.

Laikui bėgant programėlė išpopuliarėjo ir socialiniuose tinkluose, jau naudodamiesi sukūrę klipus žmonės gali dalintis jais internete.

Čia galima sujungti kelis skirtingus įrašus, įprastai – 4 takelius. Vėliau panaudoti įvairius filtrus, pasirinkti klipo trukmę nuo 15 iki 60 sekundžių.

Ir nors programėlė pirmiausia buvo sukurta muzikantams, ji puikiai tinka ir tiems, kurie nori dalytis gyvenimiškais vaizdo įrašais iš kelionių, susitikimų su draugais, kasdienio gyvenimo.

„Xylo“ dizainą kūrė Vidas Bučinskas. Ir nors programėlėje panaudota daug vakarietiškų idėjų, ji – 100 proc. lietuviška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius