-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 17

★★★★☆ / Suklusti kviečianti Vaiperio žinutė šiandienai – V.V albumas „Visos vėlės“

11 minučių ir 33 sekundės. Štai tiek trunka naujas Vitalijaus Puzyriovo-Vaiperio išleistas EP (angl. extended play) „Visos vėlės“. Šiame mažesnės apimties albume senosios repo mokyklos vilkas Vaiperis demonstruoja, kad ne trukmė svarbiausia – kai žinai, ką nori pasakyti, tam pakanka ir keturių kūrinių. O Vaiperio žinutė kviečia sustoti ir apsidairyti, kur esame šiandien.
Vaiperis ir albumas „Visos vėlės“
Vaiperis ir albumas „Visos vėlės“ / 15min fotomontažas

Kitos repo albumų apžvalgos

Neatsitiktinai sakau, kad Vaiperis yra senosios repo mokyklos vilkas – scenoje jis jau daugybę metų. Prieš kone du dešimtmečius, 2004 metais, jis grūmėsi improvizacinio repo, vadinamojo „freestyle“, kovose ir tapo čempionu. Finalinė repo kova su Opi buvo pažymėta kaip viena tų, kur netrūko ne tik emocijų, bet ir lengvų apsistumdymų. Turiu prisipažinti, kad gyvai šios kovos savo akimis neregėjau, mačiau tik įrašą.

Turintys laiko internetinėje erdvėje gali atrasti šios repo kovos vaizdo įrašą ir patys pamatyti, koks buvo Vaiperis savo kelio pradžioje.

Ryčio Šeškaičio nuotr/Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis
Ryčio Šeškaičio nuotr/Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis

Jį kartu su bičiuliu Shmekla maždaug tuo pačiu metu per televiziją galėjo išvysti ir visi Lietuvos repo mėgėjai. Pamenu, kad tuomet per LNK kanalą rodytoje muzikinėje laidoje „Nacionalinė muzikos lyga“, kur kas savaitę tarpusavyje susigrumdavo dvi muzikinės grupės ar atlikėjai, viena iš dalyvių buvo grupė „G&G Sindikatas“, tąkart kovojusi su Gintare Karaliūnaite. Per vieną iš etapų grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras sakė, kad viena priežasčių, kodėl G&G dalyvauja tokiame projekte, tai noras parodyti, kad Lietuvoje yra daugiau repo atlikėjų, o ne jie vieninteliai. Taip ant scenos užlipo Shmekla ir Vaiperis bei tiesioginio eterio metu atliko jau kultiniu tapusį hitą „Viskas pagal mus“.

Pamenu, kad tada prieš televizoriaus ekraną šokinėjau iš laimės, nes tai buvo akimirka, kai kitoks, nei G&G repas, suskambo televizijoje, o ne mano garso kolonėlėse, prijungtose prie kompiuterio. Gali kiek pasirodyti, kad per daug sureikšminama televizija, bet tai buvo metas, kai ne visi namuose turėjo internetą – jis tik sparčiai skverbėsi į namų ūkius. Tad be įvairių repo forumų išvysti per ekraną į muzikinį taktą linguoti kviečiančius repo atlikėjus būdavo malonu.

Neringos Butkutės nuotr. /Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis
Neringos Butkutės nuotr. /Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis

Šis repo duetas 2004 metais buvo pristatęs repo albumą „Iš kairės į dešinę“. Labai geras „oldschool“ tipo, seno ir gero repo rinkinys. Bet ties šiomis trumpomis melancholiškų prisiminimų nuotrupomis ir sustokime. Pažvelkime į šiandieną.

Dabar tiek Shmekla, tiek ir Vaiperis kuria grupėje „Despotin Fam“ – du improvizacinio repo čempionai susijungė su dar viena legenda Liezhuviu. Šiemet jie taip pat surengė ne vieną koncertą.

Be repo rimų, Vaiperis muzikiniame pasaulyje nardo kaip žuvis vandenynuose – kuria muziką, prodiusuoja, yra prisidėjęs ne prie vieno Lietuvos atlikėjo, grupės augimo ir sėkmės ieškojimo: roko grupė ba., populiarusis Free Finga, reperis Mesijus, Evita Cololo ir t. t. Visus šiuos atlikėjus išvardinti, matyt, neįmanoma misija. Be to, Vaiperis žinomas kaip DJ, kurio muzika skamba įvairiuose renginiuose.

VIDEO: V.V - DAKTARAS

Repo vilkas šiemet pristatė naujus žingsnius savo solinėje kūryboje – pseudonimu V.V prisidengęs pasirodė su kūriniu „Daktaras“ ir jo muzikiniu klipu bei žadėjo albumą. Tačiau, kaip pats sako, nors pasiruošimas naujam albumui jau artėjo į pabaigą, bet, gimus dviem naujiems kūriniams, jie konceptualiai sugulė į mažesnės apimties EP albumą, kuris turi aiškią temą.

Albumas „Visos vėlės“ klausytojų ausis maloniai dirginti pradėjo lapkričio 29 dieną. Pažvelkime, kokias idėjas apie šiandieną siunčia Vaiperis ir kuo įdomus šis EP, kuriame – keturi kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius