Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 19 /13:32

Valstybės vadovai sveikina solistę Violetą Urmanavičiūtę-Urmaną 60-mečio proga

Mecosopranas Violeta Urmanavičiūtė-Urmana rugpjūčio 19 dieną švenčia 60-ąjį jubiliejų. Šiandien ją sveikina ir valstybės vadovai.
Violeta Urmana
Violeta Urmana / violetaurmana.com nuotr.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina garsią operos dainininkę:

„Esate pasaulinio garso operos solistė, pripažinta viena ryškiausių dabarties dainininkių. Jūsų nepaprasto grožio ir galimybių balsas skambėjo visuose žymiausiuose pasaulio operos teatruose. Džiaugiuosi Jūsų įspūdingais laimėjimais, kuriais tinkamai įvertintas Jūsų neabejotinas talentas ir atsidavimas. Sveikinu gražios sukakties proga ir linkiu sveikatos bei niekada neapleisiančio balso gyvumo“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Išskirtiniu talentu pavergusi didžiąsias pasaulio scenas ir pelniusi garbingus tarptautinius apdovanojimus, Jūs niekuomet nepamirštate ir gimtosios Lietuvos, kurioje visuomet esate ypač laukiama. Jūsų žvaigždė vienodai ryškiai šviečia Miuncheno, Vienos, Milano, Paryžiaus, Londono, Niujorko ar Tokijo scenose, tačiau didžiuojamės tuo, kad ji patekėjo mūsų šalyje, ir ta šviesa galime dalintis su visu pasauliu, taip garsindami ir Lietuvos kultūrą. Ačiū ir už tai, kad, nepaisant įtemptos kūrybinės veiklos, randate laiko bei jėgų įvairioms kultūrinėms, visuomeninėms iniciatyvoms“, – sveikindamas operos primadoną sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasak šalies vadovo, V. Urmanavičiūtė-Urmana yra viena ryškiausių dabarties dainininkių, kuri savo kūrybine biografija įsiveržė į klasikinės muzikos pasaulinį Olimpą. „Jūs žavite klasikinės muzikos profesionalus ir gausybę gerbėjų Lietuvoje bei daugelyje užsienio šalių, atskleisdama vokalinės muzikos grožį ir kaskart suteikdama jai naujų meninių spalvų“, – sakė Prezidentas.

Valstybės vadovas padėkojo V.Urmanavičiūtei-Urmanai už talentu, menine kūryba ir visame pasaulyje žinomu vardu skleidžiamą žinią apie Lietuvą ir jos kultūrines galias.

V. Urmanavičiūtei-Urmanai jubiliejaus proga Prezidentas palinkėjo kūrybinio polėkio, naujų iškilių vaidmenų ir asmeninės gerovės kupinų metų.

VIDEO: VIOLETA URMANA Recital (Liceu 2010-11) "Cäcilie"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius