Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05

Žemiški „Kaunas Jazz“ atlikėjų norai: reikia vaikiškos lovytės, o ne prabangos

Mažiau nei po keturių savaičių – balandžio 25-ąją prasidėsiantis 26-asis festivalis „Kaunas Jazz“ šiemet į Lietuvą atveža daug pasaulinio garso žvaigždžių. Tačiau net ir tokie scenos grandai kaip 10 „Grammy“ statulėlių pelnęs dainininkų kolektyvas „Take 6“ elgiasi kaip paprasti mirtingieji.
„Kaunas Jazz“ pristatymas
„Kaunas Jazz“ pristatymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak festivalio organizatorių, nė vieno iš džiazo pasaulio žvaigždžių, atvykstančių į Lietuvą, pageidavimų sąraše nebuvo ypatingų reikalavimų.

„Džiazo atlikėjai visai kitokie nei populiariosios muzikos - iš jų jokių ypatingų norų neturi. Visiems tinka mūsų pasiūlytas maistas, viešbučiai. Virėjų nė vienas su savimi nesiveža. Nepageidavo net limuzinų“, – sakė festivalio „Kaunas Jazz“ vadovė Indrė Jučaitė. Tiesa, vieno ypatingo prašymo ji vis dėlto sulaukė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Indrė Jučaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Indrė Jučaitė

79-erių Klausas Doldinger'is, kurį iš tiesų galima vadinti legenda, yra be galo paprastas žmogus. Jis daug bendrauja, atvažiuoja be vadybininko, pats tvarko visus reikalus, viskuo domisi. Panašios ir kitos džiazo žvaigždės, sakė I.Jučaitė.

Kylanti džiazo žvaigždė – atlikėja iš Izraelio Ester Rada į Vilnių, kur koncertuos gegužės 2-ąją Vilniaus kongresų rūmuose, į gastroles visuomet išsiruošia kartu su 1 metų ir 3 mėnesių dukrele.

„Kartu su Ester keliauja ir jos vyras, kuris yra grupės muzikantas. Ką tik visa šeima buvo ture Australijoje, dabar atvyks į Lietuvą. Visur keliauja ir jų dukra. Dėl to sulaukėme pageidavimo pasirūpinti, kad viešbučio kambaryje, kur apsistos Ester, būtų ir vaikiška lovytė bei kūdikio vonelė – viso to reikia jos dukrelei“, – pasakojo I.Jučaitė.

Visais kitais dalykais šeima pasirūpins patys. Kol tėvai koncertuos mažylė liks su kartu keliaujančia aukle.

Asmeninio albumo nuotr./Ester Rada
Asmeninio albumo nuotr./Ester Rada

Turės laiko pažinti miestus

Anot „Kaunas Jazz“ vadovės, vaikiški reikmenys viešbutyje kol kas buvo vienintelis įdomesnis prašymas, kurio sulaukė iš festivalio dalyvių. O jų šiemet – net 250. Didžioji dalis – užsieniečiai, atvyksiantys iš 13 skirtingų šalių.

Balandžio 25 d. – gegužės 2 d. „Kaunas Jazz 2016“ koncertai vyks šešiuose Lietuvos miestuose – Panevėžyje, Alytuje, Klaipėdoje, Palangoje, Jurbarke, Vilniuje ir Kaune. Pastarajame mieste suplanuota daugiausia renginių, čia gyvens ir didžioji dalis dalyvių, atvykusių iš užsienio.

Pasak I.Jučaitės, sutikti „Kaunas Jazz“ žvaigždes bus galima penkių-keturių žvaigždučių viešbučiuose „Santaka“, „Best Baltic Kaunas“, „Europa Royale Hotel Kaunas“.

Iš ankstesniais metais Kaune viešėjusių džiazo atlikėjų ir muzikantų I.Jučaitė yra girdėjusi pagyrų čia patiekiamam maistui. Svečius maloniai stebino tai, jog čia nėra daug greitojo maisto restoranų. Kai kurie šių metų festivalio dalyviai yra vegetarai – jiems sudaromi specialūs meniu. Taip pat atsižvelgiama į atlikėjų alergijas ir panašias sveikatos problemas.

Pavyzdžiui, JAV žvaigždė Stacey Kent, kuri koncertuos Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje, netoleruoja kviečių. Jos valgiaraštyje šių grūdų produktų ir nebus.

Skirtingai nei anksčiau, šiemet nemaža dalis festivalio dalyvių atvyks ne tiesiai į koncertus, bet anksčiau. Taigi, turės laiko pažinti Kauną ir kitus miestus, kuriuose koncertuos.

Organizatorių nuotr./Stacey Kent
Organizatorių nuotr./Stacey Kent

Nenustebkite, jei vaikštinėdami Kaune sutiksite jau minėtą S.Kent, kuri su grupe čia praleis daugiau nei parą. Iš vakaro į Kauną atvyks ir džiazo didmeistris vokietis Klausas Doldinger'is. Pasak I.Jučaitės, 79-erių muzikantas ir kompozitorius yra labai komunikabilus ir viskuo besidomintis. Tad greičiausiai neapsiribos vien viešbučiu – tyrinės miestą ir lankysis jame vyksiančiuose renginiuose.

Specialios „pažintinės programos“ festivalio svečiams nesudaromos. Tačiau kiekvieną jų lydės savanoriai, kurie, reikalui esant, rekomenduos, kur atlikėjas ar muzikantas galės apsilankyti.

Ankstesnių metų patirtis rodo, kad kai kurie užsuka net į miesto muziejus. Dauguma apsilanko ir kolegų koncertuose. „Manau, galime tikėtis įvairių įdomių jam session'ų“, – kalbėjo festivalio programos vadovė I.Jučaitė.

Dedikacija – džiazo dienai

XXVI tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2016“ vyks balandžio 25 – gegužės 2 dienomis Alytuje, Panevėžyje, Jurbarke, Taline, Palangoje, Kaune ir Vilniuje. „Kaunas Jazz 2016“ festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Izraelio, JAV, Lenkijos, Norvegijos, Austrijos, Vokietijos, Estijos, Švedijos, Prancūzijos, Čekijos.

Festivalio programoje – 40 projektų – renginių ir koncertų. 10 iš jų yra nemokami. Gausiausia renginių – balandžio 30-oji, kuri yra ir tarptautinė UNESCO džiazo diena. Šiai progai dedikuotas šių metų „Kaunas Jazz“.

Planuojama, kad festivalio renginiuose apsilankys 37–40 tūkst. žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius