Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Amatininkai kviečiami ruoštis Kaziuko mugei 2020 Vilniuje

2020 m. kovo 6–8 dienomis per visą sostinės Senamiestį nuvilnys Kaziuko mugė – bus galima pažinti, paragauti, atrasti aukštaičių, dzūkų, suvalkiečių, žemaičių bei Mažosios Lietuvos gyventojų iki šių dienų puoselėjamą tradicinį paveldą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kaziuko mugė atidaryta su Šv. Kazimiero eisena
Kaziuko mugė atidaryta su Šv. Kazimiero eisena / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pavasarį tradiciškai lauksime visų Vilniuje, vienoje didžiausių Europoje amatų mugėje, į kurią susirinks visos Lietuvos ir kaimyninių šalių amatininkai. Ši Kaziuko mugė vyks Lietuvai minint Tautodailės metus, todėl tautodailininkų dirbiniams bus skirtas ypatingas dėmesys. Kaziuko mugė mus daro unikalius ir pritraukia į miestą daugybę svečių, todėl kasmet stengiamės kad ši šventė taptų dar kokybiškenė ir smagesnė", – sako vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Kaziuko mugės pradžią penktadienį, kovo 6 d., paskelbs pats Šv. Kazimieras kartu su kojūkininkais ir Kaziuko mugės šaukliais žygiuosiantis eisenoje nuo Lukiškių link Katedros aikštės. Būtent ji ir taps tradicinės Kaziuko mugės širdimi, kur bus pastatytas daugiau kaip 1 300 kv. m. užimsiantis paviljonas. Čia įsikurs Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos, Žemaitijos bei Mažosios Lietuvos atstovai, o skambant tradicinėms dainoms trypti šokio sūkuryje vienu metu galės ne vienas šimtas mugės lankytojų iki pat sekmadienio vakaro.

„Gerą nuotaiką užkursime ne tik šokiais ir dainomis. Kiekvienas užsukęs pirštus galės apsilaižyti ragaudamas kiekvienam regionui būdingų patiekalų, susipažinti su tradiciniais amatais, vieną, kitą amatą Lietuvos tautodailės meistrai leis ir pačiam išbandyti", – teigia Vaiva Jozaitytė, kompanijos „Concept events & media" vadovė.

O kai jau siela šokiais ir dainom nudžiuginta bus, o pilvas sotus, lauktuves bus galima įsigyti per Vilniaus senamiesčio gatves nusidriekusioje Kaziuko mugėje. Tradiciškai prekyba vyks visame Gedimino prospekte, T.Vrublevskio, Šventaragio, B.Radvilaitės, Maironio, Pilies, Didžiojoje ir Vokiečių gatvėse, Katedros ir Rotušės aikštėse.

Norintys prekiauti Kaziuko mugėje papildomą informaciją apie registraciją ir paraiškų priėmimo tvarką rasite – www.kaziukomuge.lt. Registracija prasidės lapkričio 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius