Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po muzikos bendruomenės kreipimosi į žiniasklaidą Kultūros tarybos kuratorė nušalinta nuo darbo su šios srities projektais

Po trečiadienio muzikos bendruomenės kreipimosi dėl Kultūros tarybos vertinimo, skiriant lėšas projektams bei išreikšto įtarimo dėl interesų konflikto, muzikos kuratorė Nelda Bagonavičiūtė „šiuo metu yra nušalinta nuo darbo su muzikos srities projektais“.
Džiazo muzikantai
Džiazo muzikantai / 123RF.com nuotr.

Muzikai į 15min kreipėsi su klausimu, kodėl 10 proc. viso muzikos srities finansavimo (67 tūkst. eurų) gavo XXI senosios muzikos festivalis „Banchetto musicale“.

Pasiguglinus, nesunkiai galima rasti, kad Nelda Bagdonavičiūtė, buvusi „Banchetto musicale“ direktorė, šiuo metu užima muzikos srities kuratorės pareigas Kultūros taryboje, – tikino laiško autoriai. – Kas gali paneigti, kad ši kuratorė vis dar nedirba „Banchetto musicale“ sistemoje neoficialiai... Nes niekas kol kas tokių sumų nepermuša...“

N.Bagdonavičiūtė 15min teigė, kad įstaigoje nebedirba nuo 2013 metų. Po publikacijos muzikai atsiuntė ištrauką iš protokolo, kuriame teigiama, kad kuratorė yra „Banchetto musicale“ dalinininkė.

Protokolas
Protokolas

Oficialiame Kultūros tarybos puslapyje į šią problema buvo sureaguota. Jų pateikta informacija skamba taip:

„Lietuvos kultūros tarybą pasiekė informacija dėl galimo muzikos srities kuratorės interesų konflikto. Kuratorė savo ryšius su juridiniais asmenimis buvo nurodžiusi savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, tačiau neįvykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme numatytos prievolės apie galimus interesų konfliktus raštu informuoti įstaigos vadovą ir pareikšti apie nusišalinimą.

Lietuvos kultūros taryba ėmėsi skubių priemonių ir šiuo metu yra inicijuotas tarnybinio nusižengimo tyrimas. Kuratorė šiuo metu yra nušalinta nuo darbo su muzikos srities projektais.

Pabrėžiame, kad administracijos darbuotojai negali daryti įtakos ekspertų sprendimams, todėl Lietuvos kultūros taryba yra užtikrinta ekspertinio vertinimo objektyvumu“, – teigiama oficialiame Kultūros tarybos atsakyme.

15min dar kartą susisiekus su N.Bagdonavičiūte ji teigė, kad šiame atsakyme viskas parašyta, ji savo interesą deklaravo ir pažymėjo, kad ekspertų komisijos sprendimams įtakos nedarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius