-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 22 /22:06

Lietuvių opera sudrebino Dubajų: „kažkas neįprasto” ir I.Šimonytės įvertinimas

Savo koncertą Dubajuje jau baigė „Vilnius City Opera“, išrinkta atstovauti Lietuvai pasaulinėje parodoje „Expo2022“. „Jubilee“ aikštėje buvo susirinkęs gausus žiūrovų būrys. Koncerte taip pat dalyvavo ir premjerė Ingrida Šimonytė, po renginio muzikantams negailėjusi komplimentų. Muzikos klausėsi ir ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
„Expo2022“ Gala koncertas
„Expo2022“ Gala koncertas / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Kaip rašė 15min kultūra, „Jubilee“ scenoje vykęs Gala koncertas susidarė iš trijų dalių: operos arijos, diriguojamos Gintaro Rinkevičiaus, D.Ibelhauptaitės režisuotos elektroninės operos „e-Carmen“. Trečioje dalyje – „Ten Walls Symphony“, sukurta su pasaulyje žinomu muzikos prodiuseriu Marijumi Adomaičiu.

I.Šimonytė lietuvių menininkams: kad taip norėčiau šokti, dar niekada nebuvo

Po Gala koncerto su menininkais susitiko Dubajuje viešinti premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kad taip norėčiau šokti, dar niekada nebuvo“, – sakė ji.

LRVK/Laimos Penek nuotr./Ingrida Šimonytė, Dalia Ibelhauptaitė
LRVK/Laimos Penek nuotr./Ingrida Šimonytė, Dalia Ibelhauptaitė

„Buvo neįtikėtina. Turėjau užimtą ir sunkią dieną, dabar jau galiu pasileist plaukus ir eit kur nors.

Labai ačiū, mano komplimentai“, – po koncerto Dubajuje Lietuvą atstovaujantiems menininkams sakė I.Šimonytė, po sveikinimų įsiamžinusi kartu su muzikantais.

VIDEO: Po Gala koncerto „Expo 2020“ – I.Šimonytės komplimentai lietuvių menininkams

„Kažkas neįprasto“

15min apklausė koncertą stebėjusius Dubajaus lietuvius ir užsieniečius:

„Aš manau, kad tai yra naujovė Dubajaus publikai. Tai yra intelektuali muzika, intelektuali muzikos išraiška, kuri yra skirtinga nuo to, ką mes matėme, nes dažnai ateiname čia į koncertus ir matome tą popsinę arba tam tikrai tautos liaudžiai pažįstamą muziką, o tai yra šis tas naujo. Tai, kas yra negirdėta“, – sakė Dubajuje dirbanti Dovilė Žemaitaitytė.

„Aš matau, kad žmonės žiūri tikrai susidomėję. Ir yra labai didelis tokio naujo potyrio jausmas čia. Nes dažniausiai žmonės atpažįsta, džiaugiasi, susirenka tam tikra publika, kuri pažįsta artistą, o čia yra publika, kuri mėgaujasi tuo, kas vyksta. Nes tai yra skirtinga, kitokia, nauja muzikos išraiška“, – sakė lietuvė.

LRVK/Laimos Penek nuotr./„Expo2022“ Gala koncertas
LRVK/Laimos Penek nuotr./„Expo2022“ Gala koncertas

„Manau, kad tikrai nuostabu, kažkas nematyto, bent jau man neteko būti panašioje operoje. Tai visiškai kitokie garsai, kitoks atlikimo būdas, vizualika priduoda šiek tiek naujo skambesio“, – sakė koncertą stebintis Povilas.

„Tai yra pats geriausias pasirodymas. Nors esame čia, Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šis pasirodymas yra įspūdingas, pilnas emocijų ir jausmų. Be to, galima jausti tikrą lietuvišką dvelksmą. Mes labai džiaugiamės tuo“, – 15min sakė Florianas Bertaina.

„Mes esame dirbantys čia ir laukėme šitos dienos, visus labai kvietėme – tiek mūsų kaimynus latvius, tiek kitus, kad visi ateitų. Jie laukė Lietuvos kaip kokybės rodiklio. Kad tai yra kažkas kita nei kitos tautos, atvežame kokybišką produktą“, – 15min sakė D.Žemaitaitytė.

„Mes kvietėme vietinius atvykusius į paviljoną, dalinome kvietimus tam, kad jie galėtų pamatyti išskirtinį muzikinį pasirodymą, nes tai yra visgi labai tolima jų kultūrai – simfonija, opera yra daugiau vakarietiškas žanras, tai, kas yra nutolę nuo arabiškos kultūros. Aš džiaugiuosi matydama, kad čia yra tų žmonių, kuriuos mes pakvietėme“, – sakė Dovilė.

„Man labai patinka šis pasirodymas, orkestras. Norėčiau, kad tokią operą būtų galima pamatyti ir Dubajaus teatre“, – 15min sakė operą stebėjęs marokietis.

LRVK/Laimos Penek nuotr./„Expo2022“ Gala koncertas
LRVK/Laimos Penek nuotr./„Expo2022“ Gala koncertas

„Ėjome pro šalį, nežinojome, kad vyksta koncertas. Bet išgirdome muziką, išgirdome kažką neįprasto. Buvo aišku, kad tai orkestras, bet pati muzika ir opera buvo labai unikali. Todėl mes sustojome paklausyti. Buvo įspūdinga pamatyti šiuolaikinę operą, šiuolaikinį koncertą. Internete paieškojome, kas tai. Na, ir sužinojome, kad tai Lietuva.

Tai kažkas netikėto, labai šviežio“, – sakė iš Rusijos atvykusi Tatjana.

LRVK/Laimos Penek nuotr./„Expo2022“ Gala koncertas
LRVK/Laimos Penek nuotr./„Expo2022“ Gala koncertas

Jai pritarė kartu koncerte apsilankiusi Jekaterina: „Tai tikrai nuostabu, man labai patinka ši modernios muzikos ir orkestro kombinacija“.

Kai mes pristatydavome koncertą ir kviesdavome į jį, kad tai yra elektroninė opera, tai žmonės sakydavo – kaip? O tai yra klasikinės ir elektroninės muzikos miksas – tai labai labai įdomu“, – sakė lietuvė.

Koncertą transliavo „Expo“ televizija:

VIDEO: Expo TV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius