-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Jono Meko paroda Nacionalinėje dailės galerijoje
Jono Meko paroda Nacionalinėje dailės galerijoje / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Lapkričio 24–26 d.

Baletas „Korsaras“ – Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. 1964-aisiais šį spektaklį Vilniuje pastatė lietuvių baletmeisteris Bronius Kelbauskas. Po 54 metų „Korsaras“ Lietuvos publikai atgimsta prancūzų choreografo Manuelio Legris dėka.

Lapkričio 25 d.

Filmo „Gucci mados namai“ premjera – „Pasakoje“ pradedamas rodyti naujas Ridley Scotto filmas.

Jono Meko filmų programa – „Skalvijoje“ vyks beveik dviejų savaičių trukmės programa, kurioje kino meno gerbėjai išvys avangardinio kino klasika jau tapusius ir kiek mažiau žinomus Meko kūrinius. Programą papildys ir kitų kino kūrėjų darbai, dokumentuojantys Niujorko avangardo sceną bei Meko vaidmenį joje. Kuratoriai kinotyrininkas Lukas Brašiškis ir meno istorikė Inesa Brašiškė.

Ludwigo Wittgensteino knygos „Tractatus Logico-Philosophicus“ 100-etis – 18:30, Vilniaus filosofų klubo patalpose, kultūros komplekse „Sodas 2123“. Renginio viešnia – Jelena Glazova, parengusi specialią programą. Diskutuos filosofai Jonas Dagys ir Vilius Dranseika.

Almo Švilpos jubiliejinis koncertas – 18:30 Žvejų rūmuose vyks „Dedikacija Klaipėdai“. Almas Švilpa – tarptautinę šlovę pelnęs bosas-baritonas, klaipėdietis, savo šalies ir gimtojo miesto patriotas – šiais metais mini 50 metų sukaktį.

Lapkričio 26 d.

„Vorsprung durch Technik“ uždarymas – paskutinę parodos „Vorsprung durch Technik“ („Pažanga per technologiją“) dieną 18 val. galerijoje „Atletika“ skambės gyvai atliekama menininkių Linos Lapelytės ir Salomėjos Petronytės adaptuota daina „Audi Vis“ bei bus galima aplankyti galerijoje vis dar veikiančią parodą, kurioje veikia to paties pavadinimo karaoke instaliacija.

Nacionalinis kultūros forumas „Kultūra ir švietimas“ – 9:30–12:30 val. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Šeštasis kasmetinis nacionalinis kultūros forumas sieks atkreipti dėmesį į kultūros ir švietimo politikos integralumą – raidą, praktiką, problemas ir perspektyvas.

Lapkričio 20–vasario 20 d.

Paroda „Jonas Mekas ir Niujorko avangardas“ – Nacionalinėje dailės galerijoje pristatomas platus Jono Meko kūrybinės veiklos spektras, aprėpiami ne tik jo filmai, bet ir intelektinis bei organizacinis darbas steigiant ir vadovaujant daugybei institucijų bei puoselėjant naują požiūrį į kiną kaip meno rūšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius