Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

15min šimtmečio proga organizuoja Nacionalinę viktoriną – žinių patikrinimo konkursą apie Lietuvą

Jums patinka intelektualūs televiziniai žaidimai, kas savaitę dalyvaujate protų kovose, o gal tiesiog esate smalsus ir norintis gerai pažinti savo gimtąjį kraštą žmogus? Portalas 15min kviečia Jus dalyvauti Valstybės šimtmečio proga rengiamame žinių patikrinimo apie Lietuvą konkurse – Nacionalinėje viktorinoje.
Nacionalinė viktorina
Nacionalinė viktorina

Nacionalinė viktorina – tai sausio 27 d. įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyksiantis žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, kuriame galės dalyvauti visi norintys.

„Kuo geriau žmogus pažįsta savo gimtąjį kraštą, tuo labiau jis jį myli ir vertina. Tokiam žmogui rūpi ne tik jo paties, bet ir tėvynės gerovė. Be to, išsilavinę, apsišvietę žmonės geba kritiškai mąstyti, analizuoti, atskirti tiesą nuo melo. Portalo 15min misija – kurti visuomenės gerovei, o Nacionalinė viktorina stipriai prie to prisidės“, – sako 15min direktorius Ramūnas Šaučikovas.

Iš viso dalyvių laukia 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, istorija, sportas, visuomenė ir taip toliau. Visi klausimai bus susiję su Lietuva ir lietuviais. Atsakyti į klausimus dalyviai turės dvi valandas. Klausimų kūrėjų komandą sudaro įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę ir pasižymėję asmenys.

„Kurdami klausimus norime suteikti lietuviams progą pasitikrinti savo žinias ir daugiau sužinoti apie Lietuvą. Lietuviai mėgsta protų kovas, intelektualius televizijos žaidimus ir panašius renginius, tad esu tikras, kad jie mielai išbandys savo jėgas ir šioje viktorinoje“, – sako vienas pagrindinių viktorinos organizatorių ir klausimų kūrėjų, 15min žurnalistas Ugnius Antanavičius.

Nacionalinė viktorina anksčiau jau buvo rengiama 2013 ir 2014 m. Dabar Lietuvos šimtmečio proga ji sugrįžta atsinaujinusi. Jos formatas bus toks pats kaip Pasaulio viktorinos čempionato – kiekvieną vasarą vykstančios pasaulinės viktorinos, kurioje varžosi žaidėjai daugiau negu iš 40-ies šalių visame pasaulyje. Tik klausimai čia bus ne apie visą pasaulį, o tik susiję su Lietuva.

Portale 15min veiks specialus Nacionalinei viktorinai skirtas polapis, kuriame bus pateikiama visa informacija apie viktorinos taisykles, vietas, vedėjus ir t. t. Taip pat šiame polapyje bus galima rasti bandomąją viktoriną su 16 klausimų, panašių į tuos, kurių galite tikėtis ir Nacionalinės viktorinos metu.

Viktorina yra visiškai nemokama. Viskas, ką tereikia padaryti norint dalyvauti viktorinoje – užpildyti registracijos formą viktorinos polapyje, o tuomet sausio 27 d. atvykti į viktorinos renginio vietą savo mieste ir joje dalyvauti. Konkrečios viktorinos vietos dar bus patikslintos. Registracijos formą rasite paspaudę šią nuorodą.

Taip pat kviečiame pamėgti Nacionalinės viktorinos puslapį „Facebook“ tinkle, kur bus skelbiamos visos su viktorina susijusios naujienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius