Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriai G.Storpirštis ir A.Bialobžeskis kvies susitikti Taujėnų dvare

Tarptautinės mokytojo dienos proga Taujėnų dvare kvies susitikti dvi asmenybės, du teatro pasaulio atstovai - Valstybinio jaunimo teatro aktoriai Gediminas Storpirštis ir Andrius Bialobžeskis. Spalio mėn. 2 dieną, 15 (papildomas pasirodymas!) ir 19 valandą išskirtinį poezijos ir muzikos vakarą surengsiantys aktoriai žadėjo paruošti programą, kuri bus skirta mokytojams ir visiems, norintiems juos pasveikinti.
Andrius Bialobžeskis
Andrius Bialobžeskis / H. Balandžio nuotr.

Abu aktoriai yra neabejingi poezijai, ją mėgsta, ją jaučia, ją emocionaliai skaito ir dainuoja. Andrius Bialobžeskis turi nemažai mėgstamų poetų, yra paruošęs programas pagal Sigito Gedos, Vytauto Mačernio, Marcelijaus Martinaičio kūrybą, yra įskaitęs Maironio eilėraščius kompaktinei plokštelei. Aktorius įsitikinęs, kad „poezija aktorystei – geras urvas. Esi laisvas surasti ten emocijas, kurios tau reikalingos, ir asociatyviai sukurti siužetą. Ir žmonės gerai klauso poeziją. Turim brangakmenį ir vertiname jį. Gerai, kad ne masiškai“. A. Bialobžeskio pirmoji pažintis su poezija prasidėjo studijuojant, kai susipažino su tame pačiame kurse besimokančiu Alvydu Šlepiku. Bendraudamas su juo, būsimas aktorius pateko į poezijos vidų, matė, kaip ji kuriama. Nuo to laiko aktoriui patiko važinėti su poetais, klausytis, kaip jie patys kalba apie poeziją. „O jiems (poetams) labai nepatinka, kaip jų eilėraščius skaito aktoriai. Kai jie pradeda apie tai kalbėtis, nusisuku į langą arba apsimetu, kad pats esu poetas“, - atvirauja menininkas.

O jiems (poetams) labai nepatinka, kaip jų eilėraščius skaito aktoriai. Kai jie pradeda apie tai kalbėtis, nusisuku į langą arba apsimetu, kad pats esu poetas.

Aktorius Gediminas Storpirštis yra vienas iš nedaugelio bardų, kurie taip subtiliai moka sudėti žmogaus jausmus į muziką. Jam įdomu pačiam prakalbinti poetą, atrasti savo raktą į jo tekstus. Dėl dainuojamosios poezijos kultūros skleidimo ir puoselėjimo dažnai tituluojamas bardų atgimimo tėvu. Ir pačiam atlikėjui terminas „bardas“ asocijuojasi su didžiule atsakomybe - juk anuomet bardas – žynys buvo labai gerbiamas, mat jis savo dainomis nešdavo šviesą. Atlikėjas prisipažįsta: „Dainuojamoji poezija yra sunkus žanras – juk vienas su instrumentu rankose dvi valandas veik nejudėdamas, tik dainuodamas, turi išlaikyti klausytojų dėmesį. Turi turėti savo požiūrį, savo tikėjimą – kad ir koks jis būtų, kuriantis ar griaunantis. Tačiau jei nenori dalytis, negali ir kurti“.

H. Balandžio nuotr./Gediminas Storpirštis
H. Balandžio nuotr./Gediminas Storpirštis

Susitikime spalio 2 dieną 15 ir 19 val. Taujėnų dvare, juk metuose tik viena proga pasveikinti savo Mokytoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius